tisdag 6 december 2016

SD!

» Dagens Sverigedumokrat

Sverigedumokrater
Dagens utmärkelse får vi väl ge till SD:s riksdagsledamot Martin Kinnunen. Han har nu dömts till bland annat 84.000 kronor i böter för bokföringsbrott. Martin Kinnunen var den ende styrelseledamoten i Sverigedemokraternas eget bokförlag Samtid & Framtid som genom att inte sköta sin bokföring som dom skulle bland annat försökte smita undan att betala in mer än 900.000 kronor i moms. Bolaget döms samtidigt till en företagsbot på 300 000 kronor. Domen i Svea hovrätt har Martin Kinnunen tydligen tänkt överklaga. Som den enda styrelseledamoten i bolaget så kunde han ju inte ha något ansvar för att bolaget inte sköttes. Det måste vara någon annan som har ansvaret verkar han mena. Jag har inte riktigt förstått vem han och övriga ledningen i Sverigedumokraterna menar har ansvar för att bokföringen sköts. Gissningsvis någon städerska?

Hur som helst verkar inte Sverigedumokraterna tycka att fifflet i partiets eget bolag ska få några politiska konsekvenser. Man kan ju verkligen inte kräva att politiska partiers bolag ska sköta sina skatteaffärer, varken moraliskt eller juridiskt.

Fortsättning följer!

» Pizzagate

Har ni hört talas om Pizzagate? Jo, Pizzagate var en av många lögnhistorier som spreds i den amerikanska presidentvalskampanjen. Det gick ut på att Pizza restaurang i Washington utnyttjades av en pedofilring med kopplingar till det Demokratiska partiet. Ryktena spreds vidare om och om igen via olika sajter med kopplingar till den amerikanska extremhögern och Republikanska partiet. Ägaren till Pizza restaurangen var aktiv Demokrat och bidrog med pengar till partiet vilket naturligtvis var anledningen till att ryktena spreds. Till slut fick lögnerna en ung man att beväpnad ge sig iväg till Pizza restaurangen och öppna eld inne på restaurangen.

Inga kommentarer: