lördag 23 mars 2019

Rapporter från Skåne

» På fullt allvar - och satir

I går tog jag ju bland annat upp en av Moderaternas mer utpräglade pajaspolitiker, Christian Sonesson i Staffanstorp. Christian är en så'n där broilerpolitiker som ärvt sitt politiska engagemang i Moderaterna. Hans pappa Carl har bland annat varit regionråd i Region Skåne. Christians bror Carl-Johan har nu ärvt posten som regionråd i Region Skåne som han innehar nu. I dag styr Christian i Staffanstorp tillsammans med Sverigedumokraterna. Staffanstorp gjorde sig för några år sedan ökända för att placera nyanlända flyktingar i gamla husvagnar på en leråker. Allt för att skrämma bort dom och förnedra dom så mycket som möjligt så att man slapp dom.

Husvagnar i Staffanstorp
För att komma på fler förnedringar och tokstollerier anställdes nyligen den kontroversiella moderata debattören Ann Heberlein i Staffanstorp som politisk sekreterare. Bland det första att komma ut från samarbetet mellan Christian, Ann och Sverigedumokraterna är beslutet att Staffanstorp ska neka alla former av bistånd eller stöd till sympatisörer till IS. Att man rent lagligt inte kan neka någon stöd pga deras åsikter har för Staffanstorps styrande ingen betydelse. Man får bistånd om man behöver det, inte baserat på vilken åsikt man har. Det handlar om plakatpolitik, inte om realistisk politik. Det är dessutom tveksamt om det finns någon "terrorsympatisör" i Staffanstorp. Det skulle då vara nynassar, NMR:are och liknande förstås. Men gissningsvis gäller inte beslutet dom?

Christian Sonesson utgör en stor huvudvärk för Ulf Kristersson och den centrala moderata ledningen. Hur ska man göra med en ledande moderat som i praktiken är mer sverigedumokrat än moderat? Nu har i varje fall Ulf Kristersson deklarerat att svensk lag gäller även för moderater i Staffanstorp. Fast sådant struntar Christian Sonesson och hans supportrar blankt i. Den intressanta frågan är om Moderaterna vågar göra allvar av kritiken eller om Moderaterna till slut anpassar sig till Christian Sonessons sverigedumokratiska retorik. Kristdemokraterna under Ebba Busch Thor har ju snart anpassat sig färdigt. Ska Moderaterna och Ulf Kristersson följa efter?

Arbete ger frihet
Vad händer nu? Observera att det jag nu skriver är satir!

I Helsingborgs Dagblad har Maria G Francke varit och tjuvlyssnat på diskussionen i Staffanstorps kommunhus mellan Christian Sonesson och Ann Heberlein. Det framkommer då att de båda oroas starkt över inflödet om kriminella element från den hemska grannkommunen Malmö. Det är stora risker med de malmöbor som tar sig över gränsen till Staffanstorp. Ett inflöde som riskerar hela säkerheten i mönstersamhället Staffanstorp. Man kommer därför att driva ett krav på att det byggs en mur längs hela gränsen mot Mexi... f'låt Malmö ska det vara, för att stoppa inflödet från grannkommunen.

Observera, detta var satir. Fast kanske Christian och Ann tänder på idén?

I en kommentar till gårdagens Sven Tycker länkade jag till nyheter från en annan skånsk kommun där Moderater och Sverigedumokrater styr, Skurup. Där har kommunledningen lämnat in en polisanmälan mot 17 ensamkommande flyktingar för bidragsbrott. Anledningen är att flera av dom fått sin ålder ändrad av Migrationsverket. Då hör det alltså till saken att ingen av ungdomarna har fått några bidrag från Skurups kommun. Dom kan alltså inte ha gjort sig skyldiga till något bidragsbrott. En del av dom har fått sin ålder höjd, andra har fått sin ålder sänkt. INGEN av dom har uppgett att dom var över 18 år, eller har fått sin ålder uppskriven till över 18 år när dom anlände till Skurup. Ansvariga tjänstemän i Skurup avrådde politikerna från att lämna in någon polisanmälan. Men "rasisterna" i styret valde att göra detta ändå för att försöka plocka några poäng bland sina rasistiska och främlingsfientliga islamofobiska supportrar. Det ska tilläggas att polisen lade ner polisutredningen med vändande post eftersom det inte förelåg något brott.

I dag har Skurupsbor som skäms över sin kommun gått fackeltåg och demonstrerat mot intolerans och korkat styre.

Ulf Kristersson har en hel del att ta i örat! Fast det tvivlar jag på att han har förmåga till. Det ska påpekas att uppgifterna från Skurup är verklighet, inte satir!

Inga kommentarer: