onsdag 6 mars 2019

M och SD-svansen

» Kan man lita på Ulf Kristersson?

Nä!

Kan man överhuvudtaget lita på Moderaterna? Centern och Liberalerna konstaterade att det kan man inte! Efter valet fanns det kommuner här nere i Skåne där Moderaterna valde att samarbeta med Sverigedumokraterna istället för att samarbeta med de andra Borgerliga partierna. Och inte blev det bättre när Ulf Kristersson gjorde sig beredd att skapa en minoritetsregering med bara Moderaterna och Kristdemokraterna och utan Centern och Liberalerna men som skulle vara beroende av aktivt stöd från Sverigedumokraterna. I den intervju med Ulf Kristersson som precis publicerats av Dagens Nyheter framgår helt klart att Ulf Kristerssons Moderaterna allt mer närmar sig Sverigedumokraterna. Det går helt enkelt inte att lita på Moderaterna!

Ulf Kristersson

Ett exempel på hur Moderaterna närmar sig den Sverigedumokratiska svansen är frågan om tiggeriförbud. Moderatghettot Vellinge här nere i Skåne har ju lyckats få igenom en lokal ordningsstadga som förbjuder tiggeri på speciella platser. Moderaterna under Carina Wutzler jublade tillsammans med Sverigedumokraterna. Nu hör det till saken att den enda i Vellinge som möjligen kunde kallas för tiggare var Alina Dobrica från Rumänien som specialiserat sig på att hålla städat runt ICA-butiken. Nu har Alina bestämt sig för att återvända till Rumänien. Inte pga Moderaternas beslut om tiggeriförbud utan istället för att trakasserierna mot henne ökat kraftigt efter Carina Wutzlers beslut. Människor spottar på henne, skriker åt henne och så vidare. Mobben har lyckats och Alina åker hem. Den rasistiska sverigedumokratiska svansen har med hjälp av Moderaterna fått genomfört det man ville.

Här i Nordvästskåne visar Moderaterna upp sin maktfullkomlighet. Nu, ett antal månader efter valet visar det sig att Moderaterna med Peter Danielsson i spetsen vill sälja ut Helsingborgs kommunala energibolag Öresundskraft till privata krafter. Inte ett ljud om det innan valet, men nu efter valet står det klart. Än så länge vet vi inte hur det går. Protesterna från helsingborgarna är intensiva. Man räknar helt enkelt med att det kommer att sluta i höjda avgifter när de nya privata ägarna ska finansiera sina vinster.

Låt mig mot slutet påminna om Ulf Kristerssons löfte när han valdes in i Sveriges Riksdag:

- "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

Ulf Kristersson

I övrigt kan vi studera spåren av Ulf Kristersson under sin tidigare karriär. Spår som visar på en ganska inkompetent politiker och företagare. Och inte går det bra i den svenska opinionen heller. Min gissning är att Ulf Kristersson är utbytt långt innan nästa val!

Dagens Nyheter
Helsingborgs Dagblad
SVT

Inga kommentarer: