torsdag 14 mars 2019

3.14

» En exempellös fräckhet

I dag har jag läst Helsingborgs Dagblad, Svenska Dagbladet, Metro, Aftonbladet, Dagens ETC och Grönköpings Veckoblad. Jag vill poängtera att det här citatet är inte plockat från dagens nya Grönköpings Veckoblad:

Sånna här vill vi slippa
- "Det är ju en exempellös fräckhet som Försvarsministern uppvisar!"

Vem är det som är så upprörd? Jo, det är Folkpa... f'låt Liberalernas försvarspolitiska talesperson Allan Widmark som är så här exempellöst upprörd. För de som inte vet, så betyder exempellöst att något är oerhört, det saknar motstycke.

Vad är det då som gjort Allan Widmark så exempellöst upprörd? Jo, Försvarsminister Peter Hultqvist har gett Försvarsberedningen tilläggsdirektiv med innebörden att de måste tänka mer på att få ekonomin att gå ihop.

Kan ni tänka er något mer upprörande från en minister än att be Tomten om att hålla sig till budgeten? Visserligen är Försvarsberedningen någon form av militärälskarnas önskebrunn. Men även grönklädda måste väl hålla sig till de slantar dom har?

Eller det gäller inte dom som egentligen inte är grönklädda utan har en massa stjärnor och annat bling-bling på axlarna.

1 kommentar:

Karin sa...

Nu ska vi ut på rövarstråt,
ja, vi ska ut och röva,
men bara sån't vi kommer åt
och sån't vi kan behöva...