onsdag 4 juli 2018

Vem kan man lita på?

» Annie?

I går kunde vi konstatera det ganska förvånande faktum att, enligt Svenska Naturskyddsföreningen, så har faktiskt Jan Björklunds Liberalerna en klart bättre miljöpolitik än Annie Lööfs Centerpartiet. Faktum är Centern även får stryk av Socialdemokraterna och Kristdemokraterna förutom Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Dom lyckas på mållinjen möjligtvis klå Moderaterna. Överlägset sämst miljöpolitik har alltså Sverigedumokraterna. Något som väl ingen blir förvånad över. SD hamnar på åttonde och sista plats av riksdagspartierna. Centerpartiet hamnar faktiskt bara på sjätte plats. Vinnare i SNF:s undersökning är alltså Vänsterpartiet och Miljöpartiet, på tredje plats hittar vi Liberalerna följt av Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och sedan alltså Centerpartiet, Moderaterna och Sverigedumokraterna.

Annie Lööf
Varför hamnar då Centerpartiet, som ju har en så hög miljöprofil, så långt ner? Uppriktigt sagt så kommer jag inte ihåg vilka miljöfrågor där Centern i praktiken hamnar på fel sida i kampen. Fast i en fråga som vållade en våldsam debatt för inte så länge sedan hamnade Annie Lööf verkligen på fel sida i slaget om miljön. Flygskatten! En fråga där Centern som parti helt uppenbart även hamnade på fel sida än vad deras egna väljare tycker. Trots att Annie Lööf lovat (hotat...) att avskaffa Flygskatten om hon vinner valet så vill en majoritet av centerväljarna faktiskt ha kvar flygskatten.

Den blygsamma Flygskatten ger inkomster till statskassan som bara är en bråkdel av de skattesubventioner som går till flygtrafiken på mängder av svenska flygplatser. Flygplatser som inte skulle ha överlevt om inte vi skattebetalare hade pumpat in mångmiljonbelopp. Flygplatser där passagerarna bara betalar en bråkdel av vad flygbiljetten skulle kostat om flygbolagen betalat de avgifter som skulle krävts för att hålla flygplatsen vid liv. Skulle biljetterna sålts till självkostnadspris skulle ingen velat köpa biljetterna. Detta alltså trots att flyget faktiskt inte betalar någon skatt på flygbränslet till exempel. Detta får Sverige inte lov att ta ut på grund av internationella överenskommelser. Tänk på det när du tankar bilen. Den som flyger betalar ingen skatt på sitt bränsle. Däremot är upprördheten stor över en skatt på 80 kronor per inrikesbiljett.

Men, Annie Lööf är välkommen upp på barrikaderna i kampen för att flyget ska betala för sina utsläpp. Annie är välkommen upp på barrikaderna med krav på att flyget betalar sina egna kostnader. Men, fram tills detta sker så är nog inte den blygsamma Flygskatt som införts något att bli upprörd över.

Däremot kan vi konstatera att nazisterna i Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, fortsätter att visa sin total brist på anständighet. I samband med Annie Lööfs tal i Almedalen dök idioterna upp och störde mötet. Det är en skandal att den här gruppen av odemokratiskt slödder över huvud taget är tillåtna i Sverige. Dom borde förbjudas och verkligen inte tilldelas rätt att demonstrera. Om terrororganisationen IS skulle sökt demonstrationstillstånd så skulle dom inte ha fått detta. NMR är inte heller en demokratisk organisation och skall därför inte heller ha demokratiska rättigheter.

Inga kommentarer: