tisdag 3 juli 2018

Politik är kul

» Snart dags att välja

Om ni inte visste det förut så kan jag berätta att Valrörelsen är igång. Det ena utspelet efter det andra görs. Det ena avslöjandet efter det andra kommer. Som politiskt intresserad så slukar jag naturligtvis det mesta. Det är spännande att läsa, både vad "mina motståndare" och vad andra tycker. Ibland blir man förbannad, ibland skrattar jag och ibland blir jag imponerad.

I dagens Metro berättar tidningen om den redovisning av riksdagspartiernas miljöpolitik som Svenska Naturskyddsföreningen gjort. Med ledning av ett antal miljöpolitiska frågor har man klassat de olika partierna. Enligt den här undersökningen är det Vänsterpartiet och Miljöpartiet som har den bästa miljöpolitiken. Intressant är att Liberalerna får ett bättre betyg än Centerpartiet. Mindre förvånande är kanske att Sverigedumokraterna bedöms ha den allra sämsta miljöpolitiken. - "Frågorna är ju vinklade åt ett särskilt håll" kommenterar SD:s miljöpolitiska talesperson Martin Kinnunen resultatet. Något som ju i och för sig kan stämma. Frågorna är ju vinklade mot miljöpolitik och om man inte har intresse för någon miljöpolitik så är det ju inte så konstigt om man får dåligt betyg. Enligt SD finns det inga problem med den globala uppvärmningen t.ex. Och de miljöproblem som finns beror på invandringen! - "Det är en förening bestående av vänsterpartister och miljöpartister" konstaterar Martin Kinnunen om Naturskyddsföreningen. Nu är det ju inte på det viset, men om det varit på det viset så beror det på att miljöpartister och vänsterpartister är intresserade av vår natur och miljö medan sverigedumokrater inte är det. Fast jag vet att det finns även sverigedumokrater i SNF. Undrar om dom känner sig påhoppade av Martin Kinnunen?

I dag är det tydligen Folkpa... f'låt Liberalernas dag i spektaklet Almedalen. Jan Björklund har gått hårt ut mot Sverigedumokraterna. - "SD har ena foten i den rasistiska myllan" konstaterar han. Jag tycker faktiskt inte att det är helt rätt. Det är frågan om det inte är så att man i SD har båda fötterna i den rasistiska dyngan. Det går nästan inte att höra en sverigedumokrat yttra sig utan att det slutar med att allt är invandringens fel. Men, du får godkänt Jan Björklund. Den gamle majorn kunde tydligen dessutom inte avhålla sig från sin EU fixering. Jan har i och för sig rätt i att SD:s krav på en snabb folkomröstning om en Swexit är rena dumheterna. Läs gärna vad jag skrev i söndags i den frågan. Men Jan:s tankar på att ytterligare bygga ut Bryssels ångvält är nog ingen bra idé. Tipset från Jan Björklund till Jimmie Åkesson att: "Gå hem och läs historia" är däremot ingen dum idé. Men det hjälper inte, tyvärr! Jag har ett annat lite kortare lästips till Jimmie Åkesson och andra sverigedumokrater. Läs Anders Q Björkmans krönika i helgens Svenska Dagbladet. "Att migrera är att vara människa". Ytterst tänkvärda rader som förtjänar att läsas av fler.

Annars kan vi väl glädjas lite. Sverige vann över Schweiz i fotbolls-VM. För några dagar sedan läste jag att Sverige anses vara världens mest ansedda land enligt en undersökning som gjorts av konsultbyrån Reputation Institute. 58.000 människor i världen har fått yttra sig, och Sverige har avancerat från tredje till första plats sedan förra undersökningen. Vi lär kanske inte bli världsmästare trots allt i fotboll, men i anseende vinner vi i varje fall. Känn stolthet!

Inga kommentarer: