måndag 2 juli 2018

Moderaterna också på barrikaderna

» Spelmissbrukets förbannelse

Jag har flera gånger tidigare varit kritisk till de kommersiella spelbolagens aggressiva reklam. Att kändisar, oftast f.d. idrottskändisar, säljer sig för att göra reklam för den här typen av vidrig verksamhet är ett tecken på att dessa totalt saknar moral. Den kommersiella spelmarknaden är inget annat än just detta - kommersiell. Syftet är att ett litet antal, ofta unga spolingar, ska tjäna bra med slantar så att dom kan visa upp sig i fina sportbilar. Att man i allmänhet gömmer sig på Malta tycker jag förklarar väldigt mycket. Malta är en trevlig ö (eller ö-grupp egentligen) men har tyvärr blivit hemvist för olika mer eller mindre suspekta verksamheter som vill undvika insyn.

Poker
Den aggressiva marknadsföringen från de olika nätspelsbolagen lockar många till att söka lyckan. Men det är inte många som finner lyckan. De flesta förlorar bara sina pengar, och en del fastnar i ett mycket svårt spelmissbruk. Tragedierna till följd av detta spelmissbruk är ett glömt kapitel egentligen. Hur många konkurser, skilsmässor, självmord och annat som blivit resultatet är en illa dold hemlighet.

I dag hamnade trots allt en av tragedierna i tidningen. Det visar sig att Moderaterna i Helsingborg blivit av med hela sin valkassa. 1.320.000 kronor har helt enkelt förts över från partiets konto till en medlems konto. En medlem som tydligen haft ett mycket svårt spelmissbruk och hen kan nu inte betala tillbaka några slantar till partiet. Ett spelmissbruk som hen lyckats hålla hemligt för familj, vänner och parti. Vilket är vanligt, ända tills kraschen kommer.

Håll er borta från nätspelen! Håll er borta från de kommersiella spelbolagen! Deras syfte är bara att tjäna pengar till sina egna bankkonton. Dom struntar totalt i dig. Går det åt helvete för dig så bryr dom sig inte, det finns nya stackare att lura på pengarna. Går du omkring och tror att man kan bli rik på spel så håll dig till de inhemska spelbolag som finns. Svenska spel, V65, Bingolotto osv ger dig en chans att spela bort dina pengar även dom. Men det sker under kontrollerade former och överskottet går till något vettigt.

Kan vi hoppas att även Moderaterna nu ställer upp på barrikaderna?

Inga kommentarer: