Vår av statsminister Ulf Kristersson (M) ledda regering är formellt EU-vänlig. Alla tre partierna i regeringen är formellt EU-vänliga. Sedan är ju SD som man sitter i knät på och är helt beroende av mindre EU-entusiastiska, kan vi väl uttrycka det som. Kristdemokraternas ledare Ebba Busch är vice statsminister i denna regering. Allt mer av de beslut som fattas i Sverige påverkas mer eller mindre av beslut inom EU. Det är alltså viktigt för regeringen (och svenska politiker) att i så stor utsträckning som möjligt påverka besluten i EU i en riktning som passar in på svenska förhållanden.
Jag ska erkänna att när vi en gång i tiden hade en folkomröstning om det svenska EU-medlemskapet så röstade jag Nej. Min grundinställning var att EFTA var ett mycket bättre alternativ än EEC, som det hette en gång i tiden. Min grundinställning är att EU fattar alldeles för många beslut som inte passar in i Sverige. Allt för mycket är anpassat till förhållandena i de stora centraleuropeiska länderna. Men, vi som var motståndare förlorade omröstningen. Under stort jubel från våra borgerliga partier gick vi med i EU, som vi kallar det nu. Och nu är vi där! Min syn nu är att det är ett medlemskap vi får förhålla oss till. Britternas Brexit har visat att det faktiskt nästan är lättare att bli medlem än att gå ur. Jag är alltså mycket tveksam till en Swexit. Vi är kanske nu trots allt tvingade att förhålla oss till medlemskapet och istället göra allt vi kan inifrån för att driva EU i en passande riktning. Miljö- och Klimatproblem kräver gemensamma beslut. Och där kan EU vara en drivande kraft för att ta ett exempel.
Men, om vi nu är medlemmar i EU, så ska vi ju göra ALLT vi kan för att påverka EU så att de beslut som fattas är BRA beslut och beslut som passar in för Sverige. Det gör mig därför rejält förbannad när jag läser att vår Näringsminister Ebba Busch i princip nästan alltid skolkar från EU:s ministermöten när Näringsministrarna träffas. Hon prioriterar uppenbarligen annat. Men kära Ebba Busch, det är faktiskt din arbetsuppgift att företräda de svenska intressena när EU:s Näringsministrar träffas.
Skärpning Ebba Busch! Du har bra betalt för att tillvarata svenska folkets intressen, inte för att elda trädgårdsavfall i trädgården.
Läs:
Sverige tar stryk när Ebba Busch skolkar. - Expressen
Ebba Buschs skolkande skadar Sverigebilden. - Aftonbladet
Kristdemokrater brukade älska EU – men inte Ebba Buschs gäng. - Dagens Nyheter
När Ebba Busch skolkar får svenska konsumenter plocka upp notan. - Matilda Ernkrans Altinget
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Timbro skiter i det blå skåpet igen.
Regeringen är ju på gång att ställa ökade krav på fungerande skolbibliotek i skolorna. Svenska skolelever blir allt sämre på att läsa. En grund till detta är det faktum att barn och ungdomar helt enkelt läser mindre. När man läser så sker detta på en skärm istället för från "papper". Vi måste alltså införa åtgärder som gör att barn och ungdomar förbättrar sin läsförmåga. Det är ju faktiskt en förutsättning för fortsatt utbildning och att kunna utnyttja sina demokratiska rättigheter.
Det har visat sig att friskolor har mycket sämre skolbibliotek än vad kommunala skolor har. Det kostar ju pengar! Ska det bli slantar över till ägarna så måste man spara in och då är skolbiblioteket en enkel besparing. Men, nu är alltså regeringen på väg att ställa högre krav på att det ska finnas fungerande, seriösa och bemannade skolbibliotek i alla skolor.
Gissa vad näringslivets egen lobbyklubb Timbro tycker om det? Fredrik Kopsch, som är chefsekonom på Timbro, och har gjort sig känd för både det ena och det andra korkade inlägget i olika debatter, ifrågasätter tydligen att det skulle vara någon fördel med ett bemannat skolbibliotek i skolan jämfört med att ägaren kan plocka ut högre vinst. I korthet kan man säga att Fredrik Kopsch tycker att barn som läser böcker blir inte bättre på att läsa för det än barn som sitter och leker med en mobiltelefon.
Fredrik Kopsch och Timbro fortsätter att inte förvåna!
Läs:
Timbro ifrågasätter skolbibliotekens nytta. - Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar