måndag 17 april 2023

På dåligt humör

» Redan från början.

Det är ingen bra dag idag. Jag är på dåligt humör redan från början. Jag har drabbats av ett migränanfall. Nu är lyckligtvis huvudvärken nu på ålderns dagar inte det stora problemet med min migrän. Lite lätt huvudvärk men på fruktansvärt dåligt humör. Jag tycker synd om de som ska vistas i min närhet! Sedan får jag anfall av synproblem och yrselproblem till detta. Men det har alltså inte varit en bra dag!

Jag är på dåligt humör
Sedan har då ovanpå detta vår moderata finansminister Elisabeth Svantesson lagt fram sin vårbudget. Utan att i princip komma med något vettigt. Fast det hade jag ju inte väntat mig heller från det hållet. En av de tre någorlunda stora posterna är ännu mer slantar till krigsmakten. Dom behöver väl bygga upp större förråd, skänka bort mer och ersätta och öva mer. Jag såg att man just ska inleda den största militärövningen på 30 år tillsammans med andra NATO-länder. Så jag förstår att dom behöver ännu mer pengar att leka med än vad dom redan ursprungligen fått.

Däremot finns det inte ett enda extra öre till kommuner och regioner som med dagens inflationssiffror har fått stora problem. Och jag har faktiskt fått intrycket att Sveriges kommuner och regioner faktiskt hade räknat med löften om att det skulle anslås extra slantar för att rädda skola och sjukvård från större nedskärningar. Men icke sade Nicke!

Det som händer är att vi får veta att det kommer att vara bistra tider i flera år framåt. Jag tror att jag återvänder till min migrän, att fundera över de politiska prioriteringarna gör mig på ännu sämre humör.

Läs:
Svantesson: Överens om skattesänkningar på arbete. - Dagens Nyheter
Krispolitikens vinnare: Höginkomsttagarna. - Andreas Cervenka Aftonbladet

Inga kommentarer: