lördag 29 oktober 2016

Lördagstankar

» SD från toppen

Sverigedumokratisk sandlåda
Det har krävt en rejäl ansträngning, men jag har under hela veckan inte varit elak mot Sverigedumokraterna en enda gång. Jag tycker det är en prestation som förtjänar att hedras eftersom det inte behövs mycket för att hitta material till sådant. Dom bjuder liksom på det hela tiden! Hur som helst har Sverigedumokraterna i dagarna en träff i Västerås för sina kommun- och landstingspolitiker. Dom som finns kvar alltså. När det gäller tomma stolar i fullmäktige och avhoppade politiker som fortsätter sitta kvar som politiska vildar ligger nämligen Sverigedumokraterna i en egen division. I de svenska kommunfullmäktigeförsamlingarna finns det sammanlagt 72 tomma stolar vid senaste räkningen. Alltså platser som inte har någon ledamot. I allmänhet beroende på att ledamöter hoppat av och det helt enkelt inte finns någon annan från fullmäktigelistan att sätta in istället. Av dessa tillhör en plats Socialdemokraterna, en plats tillhör Miljöpartiet, en plats tillhör Liberalerna och hela tre platser tillhör Moderaterna. Övriga sextiosex (66) platser tillhör Sverigedumokraterna! Väljare har alltså röstat på SD men SD har ingen som är villig och har rätt att sitta på platsen och tillvarata partiets intressen. I de svenska kommunfullmäktigeförsamlingarna sitter också sammanlagt 124 ledamöter som sitter kvar men inte längre representerar det parti dom valts in för att representera. Dom sitter helt enkelt kvar utan någon partibeteckning alls. Politiska vildar brukar man kalla dom. 2 valdes in som kristdemokrater, 4 valdes in som vänsterpartister, 7 valdes in som centerpartister, 10 valdes in som liberaler, 12 valdes in som miljöpartister, 13 valdes in som socialdemokrater och 19 valdes in som moderater. Enkelt uttryckt, ju större parti desto fler, även om kanske Miljöpartiet och Moderaterna är något överrepresenterade. Men dom kan ändå inte konkurrera med Sverigedumokraterna. Det finns hela 57 (femtiosju) vildar som valdes in som sverigedumokrater. Antalet avhopp och uteslutningar bland Sverigedumokraterna är extremt. Aldrig någonsin har ett svenskt politisk parti haft samma sandlåda. En förklaring från många är att Sverigedumokraterna är ett extremt toppstyrt parti. Passar man inte - ut med dig. Det är bara en del uppe i toppen (som Kent Ekeroth) som kan fortsätta att trampa i klaveren om och om igen utan konsekvenser. Lyder man inte kan man dra åt....

Samtidigt har det avslöjats hur utrensningar bland partiets tjänstemän centralt har kostat SD 7 miljoner kronor sedan valet. Anställda som inte kommit överens med främst Mattias Karlsson och Richard Jomshof i partiledningen åker ut med huvudet före. Sådant kostar slantar.

Det är bara att än en gång konstatera att Sverigedumokraterna är ett toppstyrt, manligt, rasistiskt parti med rötterna i nazismen. Punkt!

Inga kommentarer: