måndag 4 februari 2013

Tobias Billström!?!

Dagens populist: Vår Moderata Utvisningsminister Tobias Billström har gått ut och tycker att vi har för många invandrare. Det är alldeles för många som kommer hit som anhöriga så kraven måste skärpas tycker han. Tobias tycker helt enkelt att det är alldeles för många i Sverige som har annan hudfärg eller bryter på ett annat språk, och det tycker han är ett problem som måste lösas. Jag undrar hur han tänker när det enda håll han får beröm ifrån är från Sverigedemokraterna som tycker att han stulit deras förslag. Och när man får sådant beröm från dom finns det verkligen anledning och fundera på om man kanske hamnat lite snett. Det finns klara skäl till varför det är just Moderatstyrda kommuner som inte tar emot flyktingar. Så när Tobias Billström klagar på våra EU-kollegor för att dom inte tar sitt ansvar så kanske han ska ta upp frågan med sina egna moderata kommunalråd om inte dom skulle ta sitt ansvar.

Dagens klavertramp: Egentligen gårdagens, eftersom det var i går som Kristdemokraten Aron Modig skrev ett debattinlägg i Aftonbladet med rubriken "Pensionärerna vill lämna notan till sina barnbarn". Den unga spolingen går verkligen ut hårt mot pensionärsorganisationerna som gått ut och velat ha högre pensioner. Lite grann får jag ett intryck av att Aron tycker att när man är gammal och har gått i pension så är man ju inte produktiv längre utan mest i vägen och kostar bara pengar. Jag skulle gärna velat lyssna på debatten när Aron är och hälsar på sina mor- eller farföräldrar.

Nya Moderaterna älskar de med pengar
Dagens skandal: Av de som är arbetslösa så är det sju av tio som får en ersättning som är mindre än A-kassan eller som inte får någon ersättning alls. Mer än en halv miljon arbetslösa svenskar får inte en A-kassa som är beräknad på deras inkomst. Senaste sammanställningen från oktober i fjol visade att 28% fick ersättning baserad på A-kassan. För sex år sedan, innan vi fick en Moderatstyrd regering, var siffran 52%. Detta är inget annat än en skandal. Men, det är också en medveten politik från Moderaterna och Högeralliansen. Arbetslösa är egentligen arbetsslöa och det är piskan som gäller för att få dom att lyda. När det gäller att få högavlönade, förmögna och företag att lyda så är det däremot alltid moroten som gäller.

Dagens fuskare: Jag läser att Europol sprängt en rejäl liga som sysslat med uppgjorda fotbollsmatcher. 380 fotbollsmatcher under senare år har varit uppgjorda, och det har rört sig om VM-kval och Champions League bland annat. Upp mot 425 spelare, ledare och domare misstänks vara inblandade. Och så finns det dom som tar fotbollen på stort allvar? Läst hos Sydsvenskan, Metro och Sveriges Radio.

Dagens bidragsfuskare: Ett parti som verkligen engagerat sig mot bidragsfusk är Moderaterna. Dom har inte försuttit ett tillfälle att skärpa reglerna för att komma till rätta med ett påstått fusk. Därför var det ganska spännande att läsa om den moderata politikern Greger Ljunggren i Söderhamn som misstänks för att ha lurat till sig mångmiljonbelopp från Försäkringskassan under de senaste åren. Han har fått betalt för att ha sina två söner anställda som personliga assistenter. Men dom har skött jobbet på distans eftersom den ena var i Australien och den andra hade ett annat jobb som butikschef. Ännu ett exempel på fusket med Assistansersättning, som är mycket tragiskt med tanke på hur viktig ersättningen är för många. FY!

Dagens stolpskott: Moderata kommunpolitikern Göran Jämting i Åre verkar tillhöra de med Noll Koll. I en intervju med Länstidningen visar han förståelse för prostitution i samband med ett ärende om öppnande av en strippklubb. - "Det finns ju faktiskt män som aldrig får tag i en kvinna" lyder hans argument. Och då ska det naturligtvis vara fritt fram att använda sitt ekonomiska övertag till att köpa sig en prostituerad. Jag undrar om han skulle uppmanat sin hustru eller dotter att "börja hora" om dom inte hade något annat jobb? Eller kanske till och med uppmana dom till att skaffa detta "drömjobb"? Hör du Göran, jag tror du ska dra en gammal filt över dig en tid. Eller kanske börja prostituera dig själv? Det finns kvinnor också som inte hittar någon man och homosexuella män som kanske vill ha en partner! Aftonbladet och SVT.

Dagens muta: Och i Spanien har det avslöjats att landets konservative premiärminister Mariano Rajoy under en följd av år tagit emot mutor från det spanska näringslivet.

Inga kommentarer: