torsdag 7 juli 2022

Terrorism på Gotland

» Nassarna slår till igen.

Igår var det Sverigedemokraternas och Centerpartiets dag i Almedalen. Det hela förmörkades dock av ett tydligt nazistiskt terrorattentat. Mordet på den 64-åriga överläkaren Ing-Marie Wieselgren som jobbade för Sveriges Kommuner och Regioner som mördades på öppen gata. Hon knivhöggs till döds av en känd nazist efter Jimmie Åkessons och Sverigedemokraternas framträdande när det var dags för Annie Lööf och Centerpartiet att ta över uppmärksamheten.

En typisk nasse
Mördaren, som greps av "allmänheten" direkt efter sitt dåd, är tydligen en känd företrädare för den nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR). Men han har under många år varit aktiv i olika extrema högergrupper. Vid Almedalen 2014, för åtta år sedan alltså, gick han omkring med en SD-tröja. Han har också nyligen hyllats i SD:s mediekanal Riks där han fick utrymme för att skrika ut sitt hat mot muslimer i samband med en av Rasmus Paludans koranbränningar.

Det kan tyckas orättvist och insinuativt att så här dra paralleller mellan en nazistisk mördare och Sverigedemokraterna. Det var säkert bara en ren tillfällighet att en f.d. SD:are utförde ett oprovocerat mord bara några timmar efter det att Jimmie Åkesson hävdat att det var Magdalena Andersson som medvetet förde Sverige mot avgrunden.

Och detta någon dag efter det att Ulf Kristersson hyllat Sverigedemokraterna för att man orkade stå pall med sina rasistiska utfall när det var allmänt kritiserat att vara rasist. Alltså samma Ulf Kristersson som innerligt lovade överlevaren från de tyska nazisternas Förintelsen Hédi Fried att Moderaterna ALDRIG skulle ha samröre med Sverigedemokraterna.

Den Brunblå Sörjan!

För övrigt kan vi notera att NMR förnekar all inblandning i mordet. Man påpekar att mannen var psykiskt sjuk och dessutom narkotikapåverkad. Det måste man väl vara för att sympatisera med NMR?

Läs:
Samordnare för psykisk hälsa höggs till döds i Visby. - Dagens Nyheter
Han ska försvara misstänkte mördaren i Visby-mordet. - Dagens Juridik
Misstänkt knivman var aktiv i nazistiska NMR. - Expo
Mördaren i SD:s Riks. - Facebook
Åklagaren om mordet: Riktat mot psykiatrin. - Dagens ETC
Kristerssons löfte till Hédi Fried skapar diskussion. - Expressen

Inga kommentarer: