måndag 25 juli 2022

Förbjud skiten

» Kommersiell misshandel.

Mitt intresse för sport är ganska lågt. Jag följer knappt ens pliktskyldigt vad som händer inom Allsvenskan i fotboll t.ex. Vad som händer utanför Sverige har jag noll koll på. Jag vet att HIF ligger risigt till just nu (jag är ju trots allt skåning) men det är ungefär där nivån ligger. Jag har noterat att tjejlandslaget tydligen ska spela semifinal i fotbolls-EM. Och jag har sett att det pågår VM i friidrott. En av de sporter jag överhuvudtaget kan tänka mig att titta på. Men jag offrar inget annat för att få titta.

Mitt sportintresse är alltså mycket lågt. Så det känns lite kymigt att jag är inne på sportområdet och nosar för andra gången på tre dagar.

Älska istället
Hur som helst bläddrade jag igenom Aftonbladets Sportbilaga innan lunch (en sysselsättning där det fysiska bläddrandet oftast tar längre tid än läsandet). Men jag noterade en artikel där någon som heter Stefan Alfelt skriver om MMA och Alexander "The Mauler" Gustafsson. Vad har MMA och liknande gladiatorspektakel i en sportbilaga att göra?

Det här är inte sport. Det är legitimerad misshandel inför publik. Inom MMA (Mixed martial arts) får man i princip göra vad som helst förutom: "peta i ögonen, slå/sparka i skrevet, nypas, bitas och dra i håret". Den som betalar för att se detta måste vara sjuk i huvudet.

All heder åt t.ex. Norge där det tydligen är förbjudet.

Läs:
Karriären över för ”The Mauler” nu? - Aftonbladet Sport
Seger för Hermansson mot Curtis. - Aftonbladet sport

Inga kommentarer: