fredag 22 juni 2018

Midsommar

» De dansande grodorna

I dag är det Midsommarafton. Den verkliga Nationaldagen för oss svenskar. Det är när vi i ett lätt duggregn dansar runt en trästång klädd i blommor och blad och låtsas att vi är små hoppande grodor som vi är äkta svenskar. Inte när vi är utkommenderade för att lyssna på högtidstal, sjunga nationalsångspekoralet och hedra vår flagga en viss dag som vi egentligen inte vet varför. Det är när det är Midsommar som vi verkligen är stolta svenskar. Det är Midsommarafton som skulle varit den svenska Nationaldagen.

Svenska Flaggan

Men nu är det för sent att ändra. Vi får alltså glädjas åt att vi i själva verket är lyckligt lottade med två Nationaldagar med bara några veckors mellanrum.

Känn er stolta över att vara svenskar. Våra föräldrar, deras föräldrar och deras föräldrar har genom många år av kamp och vedermödor skapat ett land som är bra att leva i. Man har många gånger fått kämpa hårt för att skapa denna välfärdsstat, med hårt motstånd från starka krafter som velat bevara det gamla. Så hedra de som skapat detta välfärdssamhälle genom bevara det och bygga ut det och visa samtidigt att vi är alla lika mycket värda, vi är alla välkomna och vi är alla skyldiga att hjälpa till.

Heja Sverige!

Inga kommentarer: