måndag 11 juni 2018

Vems samhälle vill vi ha?

» Veckans sensation

Tanken är väl att vi ska bli imponerade och tycka att Moderaterna är det verkliga pensionärspartiet. Visst är det ett bra initiativ av Taxi-Uffe Kristersson. Moderaterna har ju nu lovat att avskaffa Pensionärsskatten helt. Pensionärsskatten är alltså benämningen på det faktum att införandet av Moderaternas älsklingsreform Jobbskatteavdraget ju innebär att den som inte får något jobbskatteavdrag istället får betala högre skatt än den som jobbar. Jobbskatteavdraget infördes och byggdes ut av den Moderatledda Högeralliansregeringen under åtta år. Den Rödgröna regeringen har sakta avskaffat orättvisan, men nu har alltså även Moderaterna insett att det moderata påfundet var helt fel. Pensionärsskatten ska avskaffas och pensionärer ska inte längre straffbeskattas! Punkt!

Moderaterna
Fast någon tanke på att sluta straffbeskatta den som är handikappad, den som har drabbats av sjukdom eller den som blivit friställd sedan arbetsgivaren gått i konkurs har inte Moderaterna. Istället vill man fortsätta att bygga ut med nya Jobbskatteavdrag och alltså ytterligare straffbeskatta sjuka, handikappade eller arbetslösa.

Detta är naturligtvis en effekt av den människosyn som Moderaterna har. Den som har ett handikapp har själv valt detta. Bestraffar man den handikappade tillräckligt ekonomiskt så tar dom sig i kragen och börjar jobba ändå. Samma sak med den som har skadats på jobbet, drabbats av cancer eller av någon annan anledning blivit sjukskriven. Dom är egentligen i den Moderata världen bara lata och vill inte jobba. Bestraffar man dom bara tillräckligt med extra skatt och sänkta ersättningar så tar dom sig i kragen och börjar jobba. Samma sak med den som blivit friställd från sin arbetsgivare eller på andra sätt har svårt att få jobb. Det är i den moderata världen bara lata fripassagerare som åker på fribiljett genom livet. Sätt åt dom med sänkta ersättningar och straffbeskattning så blir det nog fart på dom.

Det moderata valspråket "Lika för alla" innebär alltså inte att alla betala lika skatt. Den som blivit sjuk, har ett handikapp eller blivit friställd från jobbet betalar högst skatt. Den som jobbar för sin försörjning ligger i mitten av skatteskalan. Den som sitter på sin rumpa med en stor förmögenhet och lever på avkastningen betalar lägst skatt. DET är den moderata världen!

Moderaterna

Jag vet att jag kan verka lite tjatig. Men jag kan inte låta bli att regelbundet påminna om vad dagens moderatledare Ulf Kristersson uttalade som sitt mål när han första gången valdes in i den svenska Riksdagen:

- "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

Inga kommentarer: