lördag 9 juni 2018

Det är fortsatt hett

» Gnällgubben på gnällhumör

Jag vet inte om det är värmen men jag känner mig på gnällhumör i dag. En så'n där riktigt gammal och gnällig gubbe! Antagligen är det den ständigt pågående hettan som gör att en gubbe som er favoritbloggare blir riktigt gnällig.

Gnäll
Vad det handlar om? Jo, jag har ägnat en del av eftermiddagen åt att ta en lång promenad i närbelägna Helsingborg. En lite större stad än mitt eget lilla Åstorp, något som innebär att det är trafikljus som styr trafiken. Ska man över gatan får man snällt vänta på "grön gubbe". Jag försöker vara en laglydig man, men ska erkänna att det kan hända att jag går mot "röd gubbe". Fast vid sådana tillfällen gäller flera förutsättningar. Jag har bråttom. Där är ingen trafik. Det står inte någon annan och väntar snällt.

Det jag vill gnälla över är de omdömeslösa idioter som inte respekterar trafikreglerna. Den här gruppen som inte verkar veta om att det finns trafikljus. Även om det står en massa människor och väntar snällt. T.ex. kan det stå en mamma med sina små telningar och instruerar dom om reglerna med röd och grön gubbe och "Herr Gårman". Men dom här idioterna visar inget som helst hänsyn till sådant. Det händer att jag hoppas att det ska bli grönt precis för bilar som svänger och liknande när dessa hänsynslösa idioter travar på mot "röd gubbe". - "Varför går den farbrorn" kan man höra.

Barn gör som vuxna gör, dom gör inte som vuxna säger att dom ska göra. Snälla idioter, tänk en extra gång innan ni har för bråttom!

Som vuxna har vi ett ansvar för att vara ett föredöme för den uppväxande släkten.

Inga kommentarer: