torsdag 14 juni 2018

Vad har hänt?

» SD i fickformat

Jag såg att Stefan Löfven i senaste riksdagsdebatten uppmanade Jimmie Åkesson att googla ordet "humanism". Jag tvivlar på att Jimmie har gjort det. Stefan Löfven har hur som helst påmint Jimmie Åkesson om att göra detta.

verigedumokraterna
I Jimmie Åkessons värld är alla problem invandringens fel. Torkan i stora delar av Sverige just nu är invandringens fel. Alla problem i det svenska samhället kan skyllas på invandringen. Verkligheten är istället den att det svenska samhället skulle fått svåra problem utan invandrarna. Jag har i dag varit med min mamma hos optikern i Helsingborg. Eftersom mamma är mer eller mindre rullstolsbunden så är det Färdtjänst som gäller. Både vid resan in till Helsingborg och tillbaka hem var chaufförerna av utländsk härkomst. Trevliga, serviceinriktade män som sköter sitt jobb på perfekt sätt. Färdtjänsten skulle haft enorma problem med att få chaufförerna utan invandringen. Mamma har besök av hemtjänsten 5 gånger varje dag. En mycket stor andel av flickorna som kommer och hjälper mamma med allt från att klä sig ordentligt till matlagning osv är av utländsk härkomst. Oftast underbara tjejer som är helt underbara mot mamma. Verkligheten är helt enkelt den att svensk vård och omsorg skulle fått enorma problem utan alla nya svenskar som upprätthåller servicen.

Men när Jimmie Åkesson och Sverigedumokraterna ska diskutera invandring så är det bara kostnader och problem. Den svenska arbetslösheten fortsätter att sjunka. Och det är både bland svenskar och nya svenskar som den sjunker. För några dagar sedan framgick det att den svenska tillväxten i svensk industri till största delen beror på alla nya svenskar som får jobb inom industrin. Verkligheten är att det egentligen inte är arbetslösheten som är det stora problemet, det är bristen på arbetskraft. En brist som hade varit mycket större utan alla invandrare. Men när Jimmie Åkesson öppnar munnen så handlar det om att allt är invandringens problem. När Jimmie Åkesson räknar pengar så räknar han bara kostnader. Inga inkomster. Verkligheten är att på sikt går invandringen med plus. Men, när Jimmie Åkesson räknar finns det bara röda siffror. ALLT är invandringens fel.

Jag instämmer i Stefan Löfvens uppmaning till Jimmie Åkesson om att slå upp ordet "humanism". Jag vill uppmana Jimmie Åkesson att även ta en liten kurs i Nationalekonomi. Han rekommenderas att räkna på samhällets inkomster för nya medborgare, inte bara på kostnaden. Ska man räkna på Jimmie Åkessons sätt så ska vi sannerligen inte sätta barn till världen. Det kostar mångmiljonbelopp för varje barn vi sätter till världen. Dom har kostat enorma samhällskostnader redan innan dom är födda. Och sedan fortsätter det allt medan dom växer upp, går i skola, studerar osv. Men, om man lär sig att räkna med ALLA kostnader OCH ALLA inkomster för samhället så lönar sig faktiskt barnen också för vårt samhälle.

Så Jimmie, googla "humanism" och ta en kurs i Nationalekonomi!

Sverigedumokraterna

Jag har dock inga förhoppningar på den punkten. Att läsa kommentarer från den sverigedumokratiska svansen på nätet gör mig mörkrädd. Jimmie Åkessons nazistiska rötter har släppt lös en människosyn som skrämmer. Vi kan se hur det går i de länder där SD:s kompisar inom den populistiska högern kommer till makten. Människosynen präglas av allt annat än humanism. Det hjälper inte att Jimmie Åkesson googlar "humanism"!

Inga kommentarer: