fredag 8 juni 2018

Ett par dagar efter Nationaldagen

» Fira och skam

I onsdags firade vi alla att det var Sveriges Nationaldag. I dag var det dags för Studentfirande. Min 20-åriga son Kimmy är nu färdig med studierna och fick tacka för alla åren med personal och kompisar vid det individuella programmet på gymnasiets särskola. Jag vill tacka all personal på skolan för allt ni gjort för Kimmy, och speciellt hans personliga assistent Micke som stöttat upp under 6 år nu. Du har betytt enormt mycket för Kimmy och oss och lärt honom mycket. Jag hoppas verkligen att våra vägar möts igen.

Svenska flaggan
Vi bor i ett fantastiskt land. Även Kimmy med sin autism får känna sig välkommen och behövd. Stöttandet från samhället gör att man kan känna sig stolt över att bo i Sverige.

Men, det finns annat man är mindre stolt över. I en krönika i Helsingborgs Dagblad läser jag att den Judiska föreningen i Umeå tvingats lägga ner sin verksamhet. Detta efter upprepade hot och trakasserier från nazister. Det är en skam att nazistiska grupper tillåts terrorisera andra för deras ursprung eller tro. Det är en skam för det svenska samhället.

För några dagar sedan brann moskén i Hässleholm efter en anlagd brand. Samma dag hade nazisterna i NMR varit ute och marscherat i Hässleholm. Muslimska moskéer och andra samlingslokaler och judiska synagogor och andra samlingsplatser utsätts regelbundet för attentat och hot från främst islamofober, antisemiter, rasister, nazister och andra grupper inom den sverigedumokratiska svansen. Man tvingas använda stora summor pengar till bevakning och försäkringar. Det är en skam för det svenska samhället att dessa grupper tillåts terrorisera andra människor.

För några dagar sedan återstartade SSU sin avdelning i Hylte och lade på SSU:s hemsida upp en bild på den nybildade föreningens styrelse. Något som möttes av en vidrig hat- och hotkampanj från samma rasistiska grupper i den sverigedumokratiska svansen. Styrelsens medlemmar var nämligen huvudsakligen invandrare. Till stor del afrosvenskar. Till slut tvingades SSU plocka bort bilden från nätet. Det är en skam att något sådant tillåts ske i det svenska samhället.

Samtidigt växer stödet ytterligare för det Sverigedumokratiska partiet! Att så många av det svenska folket är så korkade att man ger sitt stöd till ett parti med den här svansen är en skam. Jag skäms som svensk och känner en stark oro för vår framtid!

Inga kommentarer: