tisdag 20 december 2016

Snart är det jul

» Att leva farligt

I Tyskland har en knäppgök genom att köra en lastbil rakt in i en folksamling dödat mer än 10-talet människor. Fast den stackars flykting som först pekades ut av ett vittne (som hyllades som hjälte för sin insats) har helt nyligen släppts. Han var tydligen helt oskyldig. Men redan har alla flyktingar pekats ut som säkerhetsrisker. När jag skriver detta vet man uppenbarligen inte ett dugg om vem (eller vilka) som gjort detta eller varför.

Non Violence
Men, låt oss ta ner det hela på jorden. Vi kan ALDRIG gardera oss från den här typen av galningar. Det kan vara islamister, det kan var högerextremister, det kan vara helt vanliga knäppgökar. Man kan inte gardera sig! Riskerna för att råka ut för något sådant är trots allt minimala. Det är fruktansvärt det som hänt. Men kanske ska vi samtidigt konstatera att det dör fler människor i helt vanliga trafikolyckor. Vi kan alltså inte anpassa vårt liv efter dessa knäppgökar. De som gör det medvetet är ute efter just det - att vi ska bli rädda och förändra våra liv. Det ÄR mycket osannolikt att vi ska drabbas. Det finns andra faror (helt vanlig trafik t.ex.) som är mycket farligare.

Jag såg en notis i dagens tidning som berättade om en händelse i Little Rock i USA. En man som tyckte att bilen framför körde för sakta körde förbi, stannade och klev ur och gick fram och sköt ihjäl den treåriga pojke som satt i passagerarsätet. Sedan körde han vidare. För en månad sedan hände något liknande. En tvåårig flicka sköts ihjäl i en bil när någon från en passerande bil öppnade eld. Det dör flera människor i USA i helt meningslös skottlossning är det dör i "terrorattacker" i Europa. Det dör också fler i "terrorattacker" i Mellanöstern än i Europa.

Låt inte terrorister och andra knäppgökar vinna. Strunta i skräcken och fortsätt leva som vanligt. DÅ förlorar dom och VI vinner!

» Lättstötta moderater

Moderaterna
Den förre moderatledaren Bo Lundgren är putt på Statens Tjänstepensionsverk. Dom har nämligen betalt ut för mycket i pension till honom!? Jo, men det är inte hela sanningen. SPV kom nämligen för en tid sedan underfund med att dom betalade ut för hög pension till Bo Lundgren (och Miljöpartiets förra språkrör Marianne Samuelsson). För Bo Lundgren sänktes pensionen med 15.000 kr i månaden till bara 18.000 i tjänstepension från SPV för åren som riksgäldsdirektör och statsråd. Det är mångdubbelt mer än vad jag får från SPV efter nästan 40 år i statens tjänst. Men, Bo Lundgren är inte nöjd. Han tycker tydligen att har man fått fel en gång så ska man få fel livet ut. Mitt tips är att han tar ett samtal med sin nya partiledare om det där med att dalta med dom som lever på bidrag. Jag tror faktiskt att Bo Lundgren klarar sig utmärkt på "bara" 18.000 från SPV + den vanliga pensionen + övriga tjänstepensioner. Du är bortskämd Bo och kan dra dit pepparn växer!

En annan moderutt som känner sig stött är den moderata riksdagspolitikern Cecilie Tenfjord-Toftby. SVT-programmet Historieätarna hade ett inslag om ROT- och RUT-bidragen som inte bara lyfte bidragen till skyarna. Gör man inte det är man vänstervridna. Och sådant kan man naturligtvis inte acceptera om man är moderat. Programmen i SVT ska hylla den sanna marknadsliberala bidragsekonomin annars är man inte neutrala. Om vi som har våra synpunkter till vänster skulle anmäla varje TV-inslag som är högervridet och ensidigt hyllar den marknadsliberala krämarekonomin så skulle Granskningsnämnden tvingas nyanställa personal bara för att hinna registrera alla anmälningar. Du är lättstött Cecilie Tenfjord-Toftby och får lära dig att allt inte kan passa just dig.

Inga kommentarer: