fredag 16 december 2016

Slut på jobbveckan

» En konspiration

Rasism och populism
Jag lyssnade i förmiddags på Ring P1 på radion. Det handlade bland annat om varför man inte när det i media talas om kriminalitet och brottslighet anges etnicitet på misstänkta brottslingar. Naturligtvis med den underförstådda åsikten att "utlänningar" är kraftigt överrepresenterade men att media och samhället i allmänhet vill förtiga detta. Tyvärr kan jag ju från jobbet inte ringa in på arbetstid. Men jag undrar hur de här "rasisterna" egentligen har tänkt det. Ska det vid all bevakning av brottslighet anges vilket ursprung den misstänkte har? Ska man berätta det om det även är en "infödd svensk" eller bara om det är "icke-svenskar". Den misstänkte är troligen dansk. Den misstänkte är troligen muslim. Den misstänkte är troligen en svart afrikan. Den misstänkte är troligen same. Den misstänkte är troligen stockholmare. Den misstänkte är troligen indian. Den misstänkte är troligen vit amerikan. Osv osv. Hur har dom tänkt det? Eller det är BARA om det troligen är en muslim eller afrikan som det ska anges? Vet dom vad dom snackar om? Är dom helt förblindade i sin rasism och tro på samhällets sönderfall och tron på konspirationsteorierna?

» Dåligt samvete?

Den gamla borgerliga regeringen vi hade under några år, och där moderaterna bestämde, införde ju bland annat en straffbeskattning av ålder, sjukdom, föräldraskap och arbetslöshet. Det kallades med en vacker omskrivning för "Jobbskatteavdrag" och fick alltså till effekt att den som var pensionär, var sjukskriven, hade föräldraledigt eller hade förlorat sitt jobb fick betala en högre straffskatt på sin inkomst än den som jobbade. Och, som sagt tidigare, ännu lägre skatt betalar den som tjänar sina pengar på räntor, aktieutdelningar och på pengaspekulationer i aktier osv.

Nu ser jag att i varje fall Kristdemokraterna har börjat att lite smått dra öronen åt sig och har nu insett att straffbeskattningen inte var den allra bästa idén. Kristdemokraterna föreslår nu att i varje fall pensionärer inte längre ska straffbeskattas. Istället vill man att bara sjuka, föräldralediga och arbetslösa ska straffbeskattas i fortsättningen. För att finansiera de cirka 15 miljarder kronor som ett sådant försök till att i varje fall införa en lite mer rättvis beskattning så vill Ebba Busch Thor att alla momssatser ska höjas med 1 procentenhet.

- "Sent ska syndaren vakna" är Stefan Löfvens kommentar. Det ska bli spännande att se hur övriga partier i högerblocket ser på att rätta till en del av sin tidigare orättvisa. Tydligen vill Socialdemokraterna inte rätta till det hela genom en momshöjning i varje fall.

Det är hur som helst dags att genomföra en reform där beskattningen sker rättvist.

» Bedragare del 312

Man kan önska en lite bättre översättning av mejlen när dom ska försöka lura dig. Det här mejlet trillade in i morse och ger ju främst upphov till en del skratt. Hur som helst är det snällt att dom avböjde transaktionen för min säkerhet. Så här skriver någon:

Viktigt !

tjänsten paypal f.ferreira@inno-memory.de

PayPal
Kära kund,

Vi avböjde transaktionen för din säkerhet.

Som ni vet var din transaktion nyligen minskat. Vad du kanske inte vet är att det var på grund av ditt betalkort inte bekräftades. Låt oss se till att det inte händer igen. För din egen säkerhet, måste vi bekräfta att du verkligen är kortinnehavaren att förhindra bedrägerier.
Låt oss fixa det:

Logga in HÄR

Vad "var din transaktion nyligen minskat" betyder har jag egentligen ingen aning om. Hur som helst är det snällt att dom vill fixa det hela. Själv fixar jag helst det hela genom att slänga mejlet i papperskorgen. PayPal påpekar att dom alltid i mejl skriver ut ditt namn i klartext i mejlet. Inte bara en e-postadress. Som sagt släng skiten!

Inga kommentarer: