måndag 5 december 2016

Goda och dåliga nyheter

» Positiva tider

Min goda nyhet i går höll. En majoritet av det österrikiska folket insåg att välja en högerextremist med naziströtter till president inte var det lämpligaste. Till slut blev högerpopulisten Norbert Hofer ledsen när det stod klart att han misslyckats. Något som han nog inte hade räknat med. Nu valde österrikarna den gröna kandidaten Alexander Van der Bellen istället till president. Och Europa kan dra en suck av lättnad. Förhoppningsvis har de högerpopulistiska framgångarna nått sin höjdpunkt så att det nu är vägen ner som gäller.

I Sverige tycker jag att det står klart att Sverigedumokraterna har passerat sin höjdpunkt. I dag handlar publiciteten om beslutet om att utesluta riksdagsledamoten Anna Hagwall. Fast det är tydligen en uteslutning som Anna Hagwall inte tänker lyda fullt ut. SD är på väg att få sin andra vilde i Riksdagen. Sedan lång tid sitter ju Margareta Larsson (som råkar vara Jimmie Åkessons svärmor) kvar på sin riksdagsplats utan att vara kvar som medlem i Sverigedemokraterna. Fast det är klart, det är tveksamt om man kan kalla det för "sitta kvar" på sin riksdagsplats. Hon deltar ju inte i riksdagsarbetet på något annat sätt än att hämta ut arvodet. Lokalt och regionalt utesluts medlemmar och hoppar medlemmar av i ökad takt. Själv tycker jag att det ska bli spännande att få följa hur det går för Kent Ekeroth. Får han verkligen stanna kvar för partiet? Det kommer att bli spännande att se hur SD ska hantera den här situationen. Kent Ekeroths klavertramp är så många nu att anständigheten kräver att man vidtar kraftåtgärder. Men, samtidigt är ju Kent Ekeroths fotsoldater betydelsefulla. Det är detta som gjort att han fått hållas så länge som fram tills nu. Tar man i med hårdhandskarna finns det stor risk för att stora grupper lämnar och / eller blir en livaktig intern oppositionsgrupp. De flesta av den här typen av missnöjespartier som kommer upp brukar till slut implodera av interna stridigheter. Jag tror att Sverigedumokraterna kommer att möta samma öde. Om det börjar nu eller dröjer vågar jag dock inte sia om, men man kan väl få hålla tummarna.

» Bedragare del 310

Jag har satt som huvudrubrik på dagens tankar, Goda och dåliga nyheter. Det här mejlet kan lätt i hastigheten förledas till att hänföras till de goda nyheterna. Under det senaste dygnen har det rasat in mejl med den här texten, eller liknande texter. Detta är tydligen den senaste varianten på bluffmejlen.

Pengar till salu
Överföringen (SEK 5.739,15) är klar för betalning
Kontoutdrag <info@eforbruger.com>

Detta är ett automatiskt meddelande angående de resterande pengarna på ditt konto.
Vänligen bekräfta din email adress här. Eller upprätta nytt konto här.

Du har pengarna på ditt konto: sven@swl.nu
Tack för ditt deltagande i vårt online program.

Intill nu har du tjänat 5.739,15 kr

Bekräfta din email eller upprätta ett nytt konto här.

Konto: sven@swl.nu
Land: Sverige
Konto belopp: 5.739,15 kr
Konto utgår: 06.12.2016

Logga in på ditt konto
Upprätta nytt konto

Det har alltså rasat in mejl under bara några dygn med den här texten, eller med liknande text. Om det kommer förvånande slantar som man inte förväntar sig så kan man vara övertygad om att det är något skumt. Finns det verkligen någon som blir överlycklig över slantarna och klickar på länken? Vad som händer vet jag inte, men det är en .php fil som länkarna leder till. Hur som helst hoppas jag att ni alla gör precis som jag. Släng skiten samtidigt som du svär en svavelosande ramsa!

Inga kommentarer: