onsdag 21 december 2016

Årets kortaste dag

» Vem är det vi daltar med?

Moderatledaren berättade ju i sitt jultal, under sin resa ut på högerkanten, att hon tyckte att det är dags att "sluta dalta" med de, som hon uttryckte det, som väljer att leva på bidrag. Nu har jag ju inte så stort förtroende för den damen. Det står allt mer uppenbart att hon lever i en annan värld än de flesta svenskar gör. Om hon verkligen tror att arbetslösa och sjuka faktiskt väljer att vara arbetslösa eller sjuka så är hon mer korkad än vad jag trodde att hon var. Nu tror jag faktiskt att hennes sätt att uttrycka sig mer handlar om att fjäska in sig bland de grupper ute på högerkanten som faktiskt tror så än att hon verkligen själv tror så. Men det är ingen ursäkt, det är snarare så att det är ännu värre.

Moderaterna
Snälla AKB, sjuka och arbetslösa "väljer" inte att leva på A-kassa, sjukpenning eller försörjningsstöd. Dom tvingas till förnedringen. Hur som helst kan det finnas anledning att påminna om vad SVT:s Uppdrag Granskning kom fram till för ett halvår sedan. De stora snyltarna är den privilegierade eliten. Storföretag, förmögna styrelseproffs och rika politiker som smiter undan cirka 500 miljarder kronor i skatter varje år! Det är mångdubbelt mer än vad invandring och flyktingmottagning kostar. Det är mångdubbelt mer än vad det svenska försvaret kostar. Det är det fina folket och de redan privilegierade som kostar samhället mycket mer än de stackare som blivit sjuka eller förlorat sitt jobb. De svenska storföretagen betalar småsmulor i skatter. Detta gör dom genom att trixa och fiffla för att slippa betala för sig. Det är en skam. Du borde skämmas Anna Kinberg Batra för att välja att sparka på de som ligger istället för att ge sig på de som verkligen snyltar på oss andra. Men, det är bara traditionell moderat politik så egentligen är jag inte förvånad.

Inte ens gentemot varandra sköter dom sig. Affärstidningen Dagens Industri berättar i dag om hur storbolagen inte betalar sina räkningar i tid. Ofta låter man det gå ända till Kronofogden. Underleverantörer tvingas helt enkelt fungera som bank till storbolagen. Låter dom det gå till Kronofogden när dom inte får betalt stryks dom som leverantör och förlorar jobb. Alltså tvingas dom att låna pengar till storföretagen mot 0-ränta. Snyltarna är de riktigt stora!

Ge dig på dom istället Anna Kinberg Batra. Skäms!

Inga kommentarer: