söndag 25 december 2016

Alla har fått julklappar

» I hemlighet

SÄPO
377 gånger under förra året 2015 beslutade SÄPO om att använda hemliga tvångsmedel, som avlyssning och övervakning, mot medborgare i Sverige. Inrikesminister Anders Ygeman är faktiskt förvånad över detta. Han tror att svenska folket trodde det var oftare än så. Själv är jag faktiskt också förvånad. 377 gånger på ett år innebär att SÄPO mer än en gång om dagen beslutar om att en ny svensk ska få sin telefon avlyssnad, sitt Internet spårat eller kanske sin bostad avlyssnad i hemlighet. Jag trodde att detta var beslut som användes i yttersta undantagsfall, och så visar det sig att det fattas nya beslut mer än en gång om dagen. Det känns mest som slentrianbeslut! Undrar om min egen telefon är avlyssnad? SVT och Aftonbladet verkar i alla fall inte allt för upprörda. Fast att Anders Ygeman är förvånad gör inte mig förvånad. Han hade nog hoppats på mycket mer avlyssning.

» Alla är lika

Julhelgens största nyhet verkar för övrigt vara att Silvia Bernadotte drabbats av förkylning och blivit inlagd på sjukhus för observation. Tydligen är det gott om platser på sjukhuset så här i långhelger eftersom hon inte fick åka hem pga platsbrist. Jag undrar om hon hade samma tur som min 94-åriga mamma hade nu i somras när hon senast låg inlagd på sjukhuset en period. Hon hade turen att få dela sal med tre mycket trevliga och pratglada äldre herrar. Som jag förstår det gav det upphov till många spännande diskussioner och utbyten av erfarenheter. Något liknande hade väl varit en spännande upplevelse, både för Silvia och de tre herrarna!

Fast om jag ska vara uppriktig så tvivlar jag på att Silvia Bernadotte hade blivit hemskickad igen pga platsbrist. Man hade nog istället skickat hem en 3-4 andra för att göra plats. Hur som helst kan vi med förtröstan konstatera att det lyckligtvis inte var så allvarligt. Hon fick komma hem igen i dag. Media kunde dra en suck av lättnad!

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag
inte samlag

Inga kommentarer: