måndag 4 september 2023

En dåre

» Ger sig inte.

Jag undrar om Salwan Momika börjar få lite panik? Ni vet han som turnerar runt i landet och på löpande band eldar koraner som han köpt med mängdrabatt.

För några dagar sedan såg jag att TikTok tagit bort möjligheten för honom att samla in pengar genom att filma sina eldsvådejippon och lägga ut på TikTok medan han tigger pengar. Det blev tydligen lite för mycket för TikTok så dom har dragit in möjligheten för honom.

Sedan såg jag att Sverigedemokraterna inlett en process för att utesluta honom ur partiet. Något som ju det partiet har god vana vid så det kan gå ganska snabbt. Nu såg jag att Salwan Momika när han fick kännedom om detta valde att själv gå ur partiet. Nu blir det inget av hans planer på att ställa upp i riksdagsvalet 2025 för Sverigedemokraterna.

Du ska älska din nästa
Sedan läser jag att Migrationsverket börjar ifrågasätta hans historia lite. Det har dykt upp bilder som visar att han var medlem av en kristen beväpnad milisgrupp i Irak. Och även kopplingar till Iran. Fast det förnekar han visst att han hade kännedom om.

Men, han börjar nog känna lite panik. I hans fantasivärld så är tydligen den svenska polisen på terroristernas sida, som han uttrycker det. Om han blir mördad så är det polisens fel hävdar han. Vid en kommande bränning (som han då tydligen fått tillåtelse av den hemska polisen att göra) så tänker han tydligen kräva att "polischefen" får sparken.

Jag personligen tycker att det är dags för Salwan Momika att skaffa sig en annan sysselsättning. Han har framfört sitt budskap. Nu handlar det inte om något annat än provokationer och att visa sitt hat mot en grupp människor. Att det blev bråk i Rosengård i Malmö i natt efter hans lilla bränning i Malmö på dagen ser han nog som en framgång.

» Fast nu blir det ingen eloge till Elisabeth Svantesson.

Igår gav jag ju en eloge till Finansminister Elisabeth Svantesson (M) för att hon satte stopp för en ytterligare rejäl sänkning av skatten till de med högre inkomster genom att stoppa uppräkningen av Brytpunkten med inflationen. Eftersom denna är så mycket högre än löneökningarna så hade det inneburit en rejäl gåva till de som redan har sitt på det torra.

Nu ser jag att hon istället vill använda dessa pengar till ett nytt rejält Jobbskatteavdrag. Dvs att sänka skatten för de som har förmånen av ett jobb, medan de som av olika anledningar inte kan jobba får betala mycket mer skatt än den som jobbar. Om ålderspensionärer även ska omfattas framgick inte. Men den debatten om "Pensionärsskatt" vill man nog inte ha igen. Jag kallar för övrigt Jobbskatteavdraget för straffbeskattning av sjuka, handikappade osv. Min yngsta son, som är autistisk, ska nu bestraffas ytterligare. Han har ett medfött "funktionshinder" och kommer aldrig att kunna få ett jobb. Han får alltså leva på Aktivitetsersättning och andra "bidrag". En ersättning som ligger långt ifrån vad en lön ligger på. Till detta ska han alltså ytterligare straffbeskattas också genom att få betala ännu mycket högre skatt på sin inkomst jämfört med vad hade kunnat fått betala om han haft ett dåligt betalt deltidsjobb. Det är där beloppet ligger. Det är en skam att ha den människosynen att personer som har medfödda funktionshinder, som kanske drabbats av svåra sjukdomar, som kanske råkat ut för svåra olyckor, alla dessa ska straffas för detta. Fy skäms Elisabeth Svantesson!

Läs:
Salwan Momika: Skulden ligger på dem om jag blir mördad. - Expressen
Koranbrännaren kan kopplas till regimen i Iran. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: