lördag 29 juli 2023

Uffes dilemma

» 2 miljarder muslimer eller 73 sverigedemokrater.

Jag tycker (nästan) synd om Ulf Kristersson. Här sitter han med sin värsta kris sedan han blev statsminister. Han måste övertyga 2 miljarder muslimer och muslimska ledare runt om i vår värld att Sverige inte alls är islamofobiskt, Sverige är inte antimuslimsk. Men i Sverige råder åsikts- och yttrandefrihet. Vem som helst har rätt att yttra sig, oberoende av om man har rätt eller fel så har man rätt till sin åsikt. Mest av allt i världen hoppas han att det inte ska ske någon mer uppmärksammad koranbränning av någon idiot ute efter att provocera.

Jag bjuder alltid på färdiga åsikter - helt gratis
Sedan mitt i allt detta så ger sig en ledande företrädare för ett parti som hans egen regering är beroende av ut och visar sitt eget muslimhat och sin islamofobi. När Richard Jomshof går ut och roar sig med sitt sedvanliga "jomshofande" blir Ulf Kristersson förtvivlad. Men, han kan ju inte komma med kritik mot en politiker som han är helt beroende av stödet från. Är han kritisk mot Richard Jomshof (SD) så riskerar ju hela hans maktposition att rämna. Så han har bara att välja mellan att fortsätta reta upp närmare 2 miljarder muslimer eller reta upp Sverigedemokraterna. Han har valt att inte reta upp Sverigedemokraterna! Dom får fortsätta att odla sin islamofobi och sitt hat mot alla muslimer. Det står ju till och med i partiets partiprogram.

Istället går han ut och kritiserar socialdemokraten Morgan Johansson för att han haft mage att kritisera Richard Jomshof och ifrågasätta om han verkligen är lämplig som högsta företrädare för riksdagens justitieutskott. Det är alltså Morgan Johansson som är hotet, inte Richard Jomshof! Uffe, Uffe var har du satt dig. Du har verkligen skitit i det blå skåpet.

För övrigt är det i princip bara moderatmegafonen Svenska Dagbladets ledarskribenter och andra tyckare som ställer upp på Ulf Kristerssons linje. Resten är eniga om motsatsen. Till och med näringslivets megafon Dagens Industri.

Hur som helst så kan ju Ulf Kristersson bara hoppas att svenska folket inte uppmärksammar hur regeringens politik rent ekonomiskt är ett totalfiasko. Igår såg jag att BNP i Sverige rasar mer än förväntat. Det går utför! Idag såg jag att bostadsbyggandet rasar. Det byggs inte tillräckligt många nya bostäder och byggandet rasar ännu mer de kommande åren. Det upphör i princip om några år. Bostadsministern råd är att bli inneboende! Mitt råd är att fundera lite över vilken politik som förs av vår Brunblå sörja!

Inga kommentarer: