söndag 30 juli 2023

När framgången blir för stor

» Elon Musk.

Elon Musk har haft flera stora framgångar och tjänat mer pengar än han kan räkna till. Men han verkar också vara beviset för uttrycket att framgång stigit honom över huvudet.

Ska vi kryssa numera
Bisarra idéer och uttalanden verkar vara något som vi snart inte ens reagerar på. Det senaste som vi undrat över är namnbytet av Twitter till X. Jag har egentligen inte hört någon som förstått vitsen med det hela. Jag har undrat över hur man har tänkt att kalla det man förr i tiden kallade för att "twittra"? Jag har inte sett något speciellt uttryck än. Om jag hade varit kvar på Twitter... f'låt X så hade jag väl antagligen sagt att jag "kryssat". Men jag har nu lämnat det hela åt sitt öde.

Egentligen är "X" något av en fixering för Elon Musk. Vi har väl alla förundrats över att han döpt ett av sina barn till X Æ A-X12. Sedan finns det trots allt tydligen vissa regler för hur man får döpa sina barn i Kalifornien. Eftersom Æ inte finns i det engelska alfabetet och siffror inte heller får bli namn så nu heter han X AE A-XIII istället. Jag tvivlar på att det hade accepterats i Sverige?

Han har ju också gjort sig känd för oräkneliga bisarra politiska åsikter och annat. Nu senast ser jag att han vägrar Ukraina tillgång till SpaceX 4.500 satelliter för kommunikation.

En förklaring till allt som vi inte begriper är väl det faktum att Elon Musk tydligen har Aspergers syndrom. En hög intelligens, men samtidigt bisarra idéer och för andra obegripliga handlingar. Och med alla dessa pengar får hans obegripliga handlande konsekvenser för så många.

Läs:
Musk vägrade Ukraina använda satellit över Krim. - Expressen

Inga kommentarer: