torsdag 13 juli 2023

Små intelligenta tankar, inte bara sex

» Jägarlobbyn bestämmer.

Vi har nu fått ännu ett bevis för att landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) sitter i den svenska varghatande jägarlobbyns knä. I en debattartikel lovar varghataren och kristdemokraten Peter Kullgren att: "Nu tar vi krafttag i vargfrågan". I sin debattartikel odlar Peter Kullgren rejält på med vargrädsla och varghat. I andra mycket mer tättbefolkade länder med mycket mer varg än i Sverige undrar man vad svenska politiker sysslar med. Men dom förstår inte vilken makt den svenska jägarlobbyn har i vårt land. Enligt dom får det bara finnas ett rovdjur i vår natur (människan), andra rovdjur som kan konkurrera om bytet hör hemma på djurparker eller uppstoppade som troféer.

» Billström och mr Erdogan of Turkey oense.

När den första euforin över att det efterlängtade NATO-inträdet hade lagt sig drog Mr Erdogan of Turkey ner rullgardinen igen när han deklarerade att det turkiska parlamentet går nu på sommarledigt. Dom kan inte kallas in så det blir nog först i oktober som man kan fatta beslut i parlamentet. Detta ska naturligtvis ses som en gardering från Turkiets sida att kontrollera så att Sverige nu gör allt man lovat. Men, jag ser att vår egen Tobias Billström (M) vet bättre. - "Parlamentet kan återkallas när som helst" deklarerade han. Och han begriper nog det bättre än vad jag gör. Men om han begriper det bättre än vad Mr Erdogan of Turkey vill är jag mer tveksam till.

» En minister i Maria Malmer Stenergards anda.

Storbritanniens migrationsminister Robert Jenrick har tydligen gjort ett besök på ett mottagningscenter för ensamkommande barn i Kent och blivit upprörd. På väggarna var det nämligen målat välkomnande bilder på diverse Disneyfigurer. - "För välkomnande" konstaterade han och gav order om att målningarna skulle målas över. Personalen protesterade men högerministern Robert Jenrick stod på sig. - "Sänder fel signaler" motiverade han det med. Så nu är väggarna vita. Om det ska målas upp nya bilder på Cruella de Vil och blodtörstiga vargar (se tidigare inslag i dagens Sven Tycker) är inte klart. Robert Jenrick har diverse skandaler bakom sig i form av brott mot pandemiregler, mutaffärer och olämplig retorik.

» Maria Malmer Stenergard (SD) slår till.

Man kan verkligen undra
Men Maria Malmer Stenergard har sina egna idéer. Tillsammans med sin parkompis Mattias Bäckström Johansson (SD) har hon deklarerat att nu ska det skärpas upp reglerna för familjeåterföreningar och liknande. - "Regeringen och Sverigedemokraterna fortsätter att stå upp för stramare migrationslagstiftning" förklarar han när SD:s favoritminister Maria Malmer Stenergard deklarerat att reglerna för anhöriginvandring ska skärpas. Vi kan notera att det var Maria Malmer Stenergard och Sverigedemokraterna som höll presskonferens. De andra regeringspartierna var inte representerade. Det kan vi tolka lite olika!

» Den Brunblå sörjan slår till igen.

Jag noterar att vår allsmäktiga Brunblå regering beslutat sig för att dra in statsbidragen för elektrifiering av kollektivtrafiken. Från 1 augusti dras den s.k. elbusspremien in. Som införts för att styra länstrafikbolagen till att byta ut sina stadsbussar till elbussar. Tidigare har man ju dragit in premien för att locka till inköp av nya elbilar. Och anslagen till järnvägen för att öka kapaciteten har ju också dragits ner. - "Att strypa premien nu är feltänkt, det orsakar stor skada " kommenterar Stockholmsmoderaten Kristoffer Tamsons det hela. Men det är klimatvägrarna i Sverigedemokraterna som styr över den Brunblå regeringen, det vet vi.

» Vem kröker rygg.

Jag ser att vår kristdemokratiska ledare Ebba Busch har varit framme på Twitter: - "Sverige kröker inte rygg för islamism" har hon konstaterat. Men, som Jonas Sjöstedt så riktigt konstaterade: - "Men att kröka rygg för Erdogan går bra…" För så är det, det svenska svansandet och de svenska eftergifterna till Mr Erdogan of Turkey når ständigt nya lågvattenmärken. Sveriges tidigare Turkietambassadör Michael Sahlin är i varje fall inte nöjd utan snarast orolig: - "Allvarligt memento för svensk del". Som Turkietexpert oroas han över att Sverige helt köpt den turkiska definitioner av terrorism. Dvs alla som är motståndare till Mr Erdogan of Turkey. Men vi knäböjer inte för islamister, bara för Mr Erdogan of Turkey. Och jag tror inte ens att man skäms! Vi får se hur det blir till hösten när parlamentet i Turkiet samlas igen.

» Apropå Ebba Busch.

Jag kan inte annat än påminna om skjutgalningen Ebba Busch när jag nu har henne aktuell. - "I Sverige gäller svensk lag" konstaterar hon i dagarna. Det är inte så länge sedan hon ville ha mer skjutgalna poliser i Sverige. "Varför har vi inte 100 skadade islamister?" undrade hon efter kravallerna efter Rasmus Paludans koranbränningar. Hon ifrågasatte varför polisen inte sköt skarpt. Vi ska verkligen vara glada för att vi INTE har poliser som skjuter skarpt förrän som sista utväg. Vi ser hur det går i Frankrike och Israel t.ex. där polis (ofta med klart rasistiska förtecken) skjuter skarpt mer än gärna. Hur det går då vill vi inte veta! Jag tycker Ebba Busch ska börja varje morgon med att fundera över vad det kristna kärleksbudskapet skulle kunna innebära under dagen! Men det tror jag inte hon bryr sig om.

Sverige och Turkiet har olika bild av överenskommelsen.

Inga kommentarer: