onsdag 28 juni 2023

Timbrolobbyn

» Ska man skratta eller gråta.

När Näringslivets höjdare och landets miljardärer vill stötta Moderaterna men inte vill skylta med sina namn skänker man pengarna till Timbro. Timbro ska bedriva opinion och påverka politiken i en mer näringslivsvänlig riktning. För detta får man cirka 30 miljoner i bidrag från näringslivet. Dessa miljoner används sedan för att bedriva lobbyarbete och propaganda för moderata idéer.

VD för Timbro för tillfället är Benjamin Dousa, f.d. MUF ordförande och riksdagsman för Moderaterna.

Varför denna inledning? Jo, ovannämnda Benjamin Dousa har nämligen i Timbros namn skrivit en debattartikel i Aftonbladet där han tycker att Moderaterna i Sverige "kört fast" och han hyllar istället den nya finska högerregeringen. I sin debattartikel har han ett antal förslag till Ulf Kristersson som Timbros högergubbar (och gummor) arbetat fram. I debattartikeln specificerar han sex av dessa. Så låt oss njuta av Benjamin Dousas visdom.

Moderaterna - Framtidens parti (hrm)
1/ Mer nattjobb! "Avskaffa förbudet mot nattarbete" kallar vår gode Benjamin det hela. Han verkar tycka att idealet är nattöppna butiker.

2/ Öka alkoholkonsumtionen! Vi blir lyckligare om priset sänks på alkohol och om vi kan köpa det lite varstans utan någon kontroll.

3/ Öka trafikdöden ytterligare! Genom höjda hastighetsgränser (och fri fart) kan vi ytterligare öka antalet döda i trafiken.

4/ Sluta vandra utefter kusten eller vattendrag! Benjamin tycker att det är en god idé att avskaffa strandskyddet så att det är fritt fram att blockera stränder och liknande för allmänheten så att man av rent okynne vandrar utefter vattnet eller vattendraget.

5/ Släpp lös sjöfylleriet! Visst måste man ha rätt att ta en och annat hutt på strandkrogen innan man ger sig ut på sjön med lyxkryssaren.

6/ Öppna upp marknaden för surrogatmödrar! "Legalisera såväl altruistiskt (slå själv upp det) och kommersiellt surrogatmödraskap" uttrycker Benjamin Dousa det som. Äkta självägandeskap kallar han det. Fritt fram att tjäna en slant på allt kallar jag det.

Visst låter det spännande? Eller kanske inte! Fast egentligen är det hela en grov förolämpning mot Finland som tydligen enligt Timbros vd är ett ytterst tråkigt land.

Läs:
Snart är till och med Finland roligare än Sverige. - Aftonbladet debatt

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bland det sämsta och mest trötta du någonsin skrivit. Och då har du ändå bloggat sedan 1997! Det är fler än ”miljardärer och höjdare” som tycker annorlunda dig.

Sven Tycker sa...

Jo, så är det i en demokrati. Vi får tycka vad vi vill. Jag gläder mig åt att en majoritet nog håller med mig. Men även du "Okänd" har rätt till din åsikt.