torsdag 22 juni 2023

Det är skillnad på folk och folk

» Vissa är helt enkelt värda mer.

Än så länge i år har mer än 1.000 personer drunknat i Medelhavet med en dröm om en drägligare framtid. Och detta innan det senaste fartyget förliste. Hur många hundra som dog där vet vi inte än. Kanske 500? Men troligtvis är det den värsta katastrofen än så länge. Vi räknar inte dom döda så noga!

FN:s migrationsorgan IOM kräver nu att de flyktingbåtar som upptäcks på Medelhavet ska räknas som båtar i nöd. Uppdraget kan inte vara att försöka avvisa dom, uppdraget måste vara att rädda så många liv som möjligt från dessa vrak till båtar. Inte att straffa de som räddar flyktingarna.

Samtidigt pågår ett intensivt räddningsuppdrag för att försöka rädda de 5 personer som i en specialubåt försökt ta sig ner till Titanics skrov för att få titta på detta. Ett räddningspådrag som uppenbarligen misslyckats.

De flyktingar som drömmer om ett nytt drägligare liv har betalt allt dom äger för att få komma med på en av dessa skandalbåtar. De som tyckt det vore spännande att kunna skryta om att dom fått titta på Titanics vrak har betalt närmare 3 miljoner kronor för detta. Bara fickpengar för dessa mångmiljardärer som inte vet vad dom ska göra med alla sina pengar.

Jag har ett tips på en vettigare användning som jag kan vidarebefordra gratis!

Läs:
Hundratals flyktingar befaras ha drunknat – Amir ångrade sig i sista stund. - Dagens Nyheter
Migrantbåtar måste betraktas som båtar i nöd. - Svenska Dagbladet
Försvunna Titan: Vrakdelar har hittats. - Aftonbladet

Inga kommentarer: