torsdag 29 juni 2023

Om rasism

» Vem är rasist?

Är Sverige rasistiskt? På den direkta frågan skulle jag vilja svara att Sverige är inte generellt rasistiskt. Men det finns en hel del rasistiska drag och företeelser.

Låt mig börja med en Novusundersökning som jag läser om i Svenska Dagbladet. Enligt denna anser varannan svensk att Sverigedemokraterna är rasistiskt. 51% säger Ja medan 40% säger Nej. Det råder en stor skillnad mellan de båda politiska blocken. Bland sympatisörer till den Brunblå sörjan (M+Sd+Kd+L) är det bara 15% som anser att Sverigedemokraterna är rasister. 77% säger Nej. Men det är trots allt 15% som tycker att SD är rasister. Bland moderata sympatisörer är det faktiskt ungefär en femtedel (19%) som instämmer i påståendet och anser att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti. Bland Rödgröna (S+V+C+Mp) sympatisörer anser 84% att SD är rasister och bara 11% säger Nej. Bland S-väljare är det 83% som tycker att SD är rasister.

Sverigedemokraternas rötter
Vi kan också notera att det är en stor könsskillnad. 62% av kvinnorna men "bara" 40% av männen tycker att SD är rasister. 26% respektive 53% säger Nej till påståendet. En intressant siffra är att 1% av SD:s väljare tycker att SD är rasister... Det säger allt! Hur som helst så kan vi notera att en majoritet av svenska folket har rätt, Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti!

Vi kan för övrigt konstatera att ännu en knäppgök nu har eldat upp Koranen i Stockholm och därmed väl slagit i den slutliga spiken i Sveriges förhoppning att bli medlemmar av NATO nu. Att slå in Koranen i bacon och sedan försöka elda upp den säger mer om idioten som gör detta än om Islam som religion. Men han fick ju sina minuter i rampljuset vilket jag gissar var huvudmotivet. Det gläder mig att de flesta som på olika sätt var "motdemonstranter" gjorde detta på ett fredligt sätt. Det gläder mig att läsa om killen som gick och delade ut choklad till åskådarna istället.

Även idioter har rätt att ha sin åsikt och att framföra denna i en demokrati. Och då får vi acceptera att man på andra håll i världen eldar upp den svenska flaggan. Runt om i världen har det demonstrerats mot Sverige. Troligtvis är aktioner som denna något som kommer att kosta Sverige många miljarder. Men det får vi leva med för att bevara demokratin och yttrandefriheten. Även för idioter!

Men som sagt. Det hela har ju det positiva i att det med största sannolikhet grusar alla planer på ett godkännande av den svenska ansökan till NATO från Mr Erdogan of Turkey. Det är inte många dagar kvar för honom och Viktor Orbán att sammankalla sina parlament för att godkänna Sverige. Vi kan därför utgå ifrån att det inte blir något av det hela denna gången. Och sedan kan det dröja till nästa chans. Men, som jag förklarat tidigare, det är egentligen bara bra för den svenska säkerheten.

För övrigt kan jag inte undanhålla er det här citatet från Linda Lindberg som vikarierar som ordförande för det rasistiska partiet Sverigedemokraterna medan Jimmie Åkesson har semester (och förbereder sin avgång...???)

- "Har inte reflekterat över SD:s historia!" Sagt av Linda Lindberg, vikarierande partiledare för Sverigedemokraterna när Jimmie Åkesson tagit semester.

Läs:
Varannan svensk: SD är ett rasistiskt parti. - Svenska Dagbladet
Vrede i Turkiet mot ny koranbränning i Sverige. - Svenska Dagbladet
Hemskt att man tillåter detta utanför en moské. - Svenska Dagbladet
Marocko kallar hem ambassadör. - Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: