fredag 2 juni 2023

Dagens skratt

» KD fiasko.

Riktigt styva i korken har Kristdemokraterna varit med Ebba Busch i spetsen. Ebba Busch har uppträtt som om Kristdemokraterna var ett stort och viktigt parti, men i själva verket så är ju KD tillsammans med L bara en dörrmatta för Sverigedemokraterna och Moderaterna. Jag tror att trogna läsare av Sven Tycker har förstått att jag har mycket lågt förtroende för Ebba Busch och Kristdemokraterna. Jag kan gissa att en del nog tycker att jag är elak när jag känner ett visst mått av skadeglädje när jag ser att Kristdemokraterna i väljarundersökningar ligger under 4%-spärren. Dvs i realiteten hotas av att åka ur riksdagen.

Jag får därför dagens skratt när jag läser KD:s partisekreterare Karin Engströms kommentar till fiaskosiffrorna för Kristdemokraterna i SCB:s väljarundersökning.

- "Det är uppenbart att det kommer ta tid. Vi har en svår ekonomisk situation, vi har åtta år av socialdemokratiskt styre. Det kommer ta tid att få ordning på Sverige, men vi är på god väg."

- "Jag är inte så oroad. I takt med att väljarna ser att vi får ordning på Sverige, och ser att vi löser de problem som vi har, så kommer förtroendet att öka."

Ebbas prioriteringar

Man ska kanske inte vara så styv i korken och lova så mycket. Det straffar sig!

Kristdemokraterna - Upp som en sol men ner som en pannkaka.

Inga kommentarer: