onsdag 7 juni 2023

SD utmärker sig

» Både i Sverige och i Europa.

EU:s Green Deal är EU:s initiativ för att försöka göra EU klimatneutralt fram till 2050. Ett försök att gemensamt komma fram till åtgärder för att minska Europas påverkan på klimatet och bromsa den uppvärmning som pågår. Som så många klimatskeptiker försöker säga, så har det inte så stor betydelse vad ett ensamt land gör. Det finns alltid de som släpper ut mer. EU:s Green Deal är alltså ett försök för hela EU att enas om åtgärder.

xxxxx
I Svenska Dagbladet läser jag om en sammanställning av hur våra svenska partier ställer sig till att vidta åtgärder för att bromsa den globala uppvärmningen. Vi kan då se (vilket nog inte förvånar någon) att ett visst svenskt politiskt parti utmärker sig. Sedan januari 2020 och fram till juni 2023 så har det hållits 222 olika omröstningar i frågor rörande EU:s Green Deal i EU-Parlamentet. I dessa omröstningar har Sverigedemokraterna röstat Nej i nästan 70% av fallen. På andra plats bland de svenska partierna kommer Kristdemokraterna som i 3/4 av ärendena trots allt röstat Ja.

Sverigedemokraterna utmärker sig inte bara bland de svenska partierna. Man utmärker sig bland alla EU:s högerpopulistiska och nationalistiska partier. Man är helt enkelt inom EU det parti som utmärker sig med att säga Nej till klimatåtgärder i flest fall. När det t.ex. gällde lagstiftning om en rättvis och jämlik grön omställning i samhället har SD konsekvent röstat Nej i 100% av fallen. De estniska, finska och österrikiska högerpopulistiska partierna ligger på ca 80%. Även de tyska, belgiska, nederländska och spanska partierna ligger över 60% Nej. Vi talar då alltså fortfarande om de högerpopulistiska partierna. Övriga seriösa partier ligger på mycket lägre nivåer.

När det gäller energifrågor så har faktiskt SD:s bröder i Tjeckien varit mer negativa medan SD "bara" kommer på andra plats. När det gäller reglering av olika transportmedel får SD stryk av sina finska kollegor och kommer än en gång bara på andra plats i Nej-sägande.

Fast det här är nog inget som förvånar. Möjligen att man utmärker sig i sitt motstånd mot klimatåtgärder även bland likasinnade partier i Europa. Men, att Sverigedemokraterna är befolkade av klimatskeptiker som vägrar inse vad i stort sett alla vetenskapsmän och experter påpekar har vi lärt oss. Vi måste göra något NU! Helst igår. Det tycker nästan alla - förutom SD alltså. Det är helt enkelt så att Sverigedemokraterna inte är ett parti man kan ta på allvar. SD är ett högerpopulistiskt parti med nazismen och rasismen strömmande i blodet!

Det är detta parti som styr över vår regering. Hur har ni kunnat sätta er i denna situation Ulf Kristersson, Ebba Busch och Johan Pehrson? Var Makten så åtråvärd?

Läs:
SD:s röster sticker ut bland EU:s högerpartier. - Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: