fredag 30 juni 2023

Det här med medborgarskap

» Och dagens sverigedumokrat.

Jag läser i Expressen att anledningen till Madeleine Bernadotte och Chris O'Neills framflyttade flytt till Sverige beror på att man inte får någon kunglig genväg att flytta till Sverige. Det handlar helt enkelt om medborgarskap. Chris O'Neill är född i Storbritannien och därmed brittisk medborgare. Hans pappa var amerikansk medborgare så han är även amerikansk medborgare. Eftersom hans mamma var tysk medborgare var han även tysk medborgare.

Inför monarkifri zon
Men, nu visar det sig att han tydligen inte sett till att förnya sitt tyska medborgarskap och då är han inte EU-medborgare och kan flytta till Sverige hur som helst. Tyskland godtog tidigare inte att man var medborgare i flera länder. Hur som helst kan han inte flytta till Sverige. Nu har tydligen Tyskland ändrat sina regler och godkänner att man kan vara medborgare i flera länder. Så nu har Chris O'Neill återfått sitt tyska medborgarskap (trots att han aldrig bott där). Så nu är han Tysk, Brittisk och Amerikansk medborgare och kan tillsammans med sin Madeleine utan problem flytta till Sverige. Var hon är medborgare vet jag inte.

Hon är ju född i Sverige så jag gissar att hon är svensk medborgare. Kan hon vara brasiliansk medborgare eftersom mamma Silvia väl var det? Har hon skaffat amerikanskt medborgarskap medan hon bodde i USA?

Hur tänker Chris O'Neill göra? Ska han skaffa ett svenskt medborgarskap och få ett fjärde sådant? När det eventuellt blir aktuellt så ska han väl ha bott här stipulerad tid, han ska väl ha skaffat sig en fast anställning och tills dess har väl TiDÖpartierna hunnit införa språk- och kunskapstest.

Fast visst är det väl också så att man har för avsikt att avskaffa möjligheten till att vara medborgare i flera länder. Inga dubbla medborgarskap längre. Man får bestämma sig för var man vill vara medborgare. Ska Chris bli svensk medborgare så får han avsäga sig sina andra tre medborgarskap.

Eller hur kan det gå?

Det hela får mig att återigen fundera över hur det gick till när Silvia Sommerlath flyttade till Sverige. Var hon tysk eller brasiliansk medborgare (eller både och)? När hon fick uppehållstillstånd i Sverige som anknytning till Carl Gustaf Bernadotte blev hon tvingad att söka uppehållstillstånd på svenska ambassaden i sitt hemland och sedan vänta ett år på att man där utredde om förhållandet var seriöst? Det gäller andra som gifter sig med svenskar/svenskor och vill flytta till Sverige. Eller det fanns en kunglig genväg då?

Dagens sverigedumokrat

Jag vill utnämna Emil Eneblad som representerar Ungsvenskarna (det är Sverigedemokraternas ungdomsförbund) till denna hederstitel. Vad säger ni om det här citatet:

- "Skåne befläckat av vindkraft"!

Själv skulle jag vilja säga att Skåne är befläckat av fula och miljöförstörande 4-filiga motorvägar som skär rakt igenom landskapet och förfular detta. Vi kan lägga till alla dessa enorma lador som byggts upp på vår åkermark för diverse olika speditionsföretag. Fy f-n vad dessa "befläckar Skåne"!

Läs:
Chris O'Neills drag inför Sverigeflytten: Blir tysk. - Expressen
Skåne befläckat av vindkraft. - Expressen

Inga kommentarer: