fredag 15 juli 2016

Korta tankar

» Om rasistsvin

Jag läser i bladet om rasistsvinet i Varberg som bussade sina hundar på två flyktingpojkar, som fick sina kläder sönderrivna. Sedan blev han så arg på de poliser som hade synpunkter på hans agerande att han med huvudet saboterade polisbilen. Det var tur att han använde sitt huvud i varje fall eftersom det ju inte innehöll något av värde!

» Om olika inkomster

Apropå debatten om att lönerna inom offentliga verksamheter som sjukvård, polis, skola osv är för låga så ska vi inom den gemensamma sektorn kanske kräva franska löner. Jag läser att president Francois Hollandes frisör har en månadslön på 9.895 Euro vilket är nästan 100.000 kronor. Jag undrar om fotterapeuten som tar hand om gamla fru Adelles fötter har samma lön?

» En skammens glädje

Jag ser att Migrationsminister Morgan Johansson gläds. - "De åtgärder som vi vidtog i höstas har fått effekt och vi ser att antalet asylsökande har minskat kraftigt" berättar han. De som tvingas fly sitter istället fast i läger i t.ex. Turkiet. Men Morgan Johansson är glad. Han borde skämmas istället.

» Är det ett skämt?

Britterna har fått en ny premiärminister, Theresa May. Bland det allra första hon gjorde var att utnämna pajasen Boris Johnson till utrikesminister. - "Jag önskar att det var ett skämt, men jag är rädd att det inte är det" var partikollegan Carl Bildts kommentar. Antagligen handlar det bara om att uppfylla ett löfte. Som kompensation för att han drog sig tillbaka från kampen om premiärministerposten!

» Mer krångel - för vissa

I Dagens Industri kräver Tobias Wikström i en ledare att man återinför en av de mer korkade borgerliga dumheterna. Nämligen kravet på att man för rätt till Tillfällig Föräldrapenning måste lämna intyg från Förskolan om att barnet inte varit på Förskolan. En reform som skapade en massa extraarbeten på Förskolorna men inte gav någon effekt på uttaget av Tillfällig Föräldrapenning. Gärna mer krångel enligt Tobias Wikström. Undrar om han också vill införa mer krångel för att kontrollera alla småföretagare i syfte att komma åt de välfärdsskurkar som startar företag för att lura till sig bidrag från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan osv. Det borde bli svårare att starta eget företag så att vi kommer åt fifflarna! Eller vad tycker du Tobias Wikström?

» Flera rasistsvin

I Nässjö har Sverigedumokraten Mats Trädgårdh blivit grovt upprörd över ett konstverk av den argentinska konstnären Milu Correch. Det föreställer ju tre mörkhyade barn. Usch så hemskt i en Sverigedumokratisk värld! Det kunde ju föreställt precis vad som helst, som en bandyspelare eller ett tåg, men inte mörkhyade barn. Jorden kan ju gå under för Sverigedumokrater om dom tvingas se sådant varje dag. Usch, jag ryser i kroppen bara jag tänker på dom stackarna!

» Klagomuren har fått fnatt

Det har utbrutit fullt krig i protest mot att man ska ställa lägre formella krav för att bli antagen till polisutbildning. Att detta i princip är den enda utbildning där man överhuvudtaget har några krav på intelligenstest hålls det tyst om. Kanske är det bättre att se om man är lämplig som polis i praktiken än att ställa formella krav som faktiskt inte säger ett dugg? Men, vill man gnälla så måste man ju hitta något att gnälla över.

1 kommentar:

Bengt-Oswin sa...

Känns som många bygger idealet på ideologi istället för att använda hjärna och hjärta