onsdag 20 juli 2016

Vänskapens Dag

» Dagens goda skratt

De nya moderaterna
Dagens goda skratt fick jag när jag läste den gemensamma ledaren i det borgerliga mediemonopolet i Skåne idag på morgonen. I denna gemensamma cirkulationsledare i Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad inkluderande Nordvästra Skånes Tidningar och Landskrona-Posten har man valt rubriken "Sveriges problem börjar med självbilden". Citatet: - "...självbilden av ett tryggt land där konflikter löses med hjälp av kloka och effektiva myndigheter. Men det är kanske dags att den revideras. Bilden av Sverige är en sak – men verkligheten verkar inte alltid motsvara våra föreställningar" sammanfattar enkelt vad hela ledaren går ut på. Kort sagt så är Sverige inte alls så bra som vi inbillar oss. I ledaren får "den moderata justitieministern Beatrice Ask" beröm för att hon omorganiserade Polisen och gav dom mer pengar. Fast inget ljud om att omorganisationen dömts ut av många och beskylls vara en starkt bidragande orsak till polisens problem.

Fast det som får mig att skratta är följande stycke: - "Röta har visat sig finnas även långt upp i statsförvaltningen. Att chefer i landets skattemyndighet varnar höga makthavare att de är föremål för skatterevision är svårt att kalla för något annat än korruption. När dessutom Riksrevisionen, landets högsta granskande myndighet, visat sig ha tillsatt chefer baserat på vänskapsband och politiska åsikter snarare än på oväld och duglighet krackelerar bilden av ett opartiskt tjänstemannavälde i medborgarnas tjänst."

Vad är det som får mig att skratta? Jo, man poängterar mycket noga att justitieminister Beatrice Ask var moderat. Men inte ett ljud om att skandalerna i Skatteverket och Riksrevisionen också handlar om just moderata kompisgäng som gynnat varandra. Vad kan det bero på? Tillåt mig att ha mina egna konspiratoriska tankar! Det finns klara skäl till att borgerliga media håller mycket tyst om att det är just moderata kompisgäng som gynnat varandra i dessa korruptionsskandaler.

» Dagens SD-fiasko

Sverigedemokratiska rötter
Sverigedumokraterna planerade en musikfestival i Sölvesborg och lockade från början med en hel del underhållning och dessutom tal av Jimmie Åkesson. Om detta tal ska gå under begreppet "underhållning" eller vad vet jag inte. Hur som helst verkade inte de flesta artisterna ha fattat vad "Sommarfestival i Sölvesborg" handlade om. När dom kom underfund med vilka som stod bakom hoppade dom av på löpande band. Den brasilianske Dj:n Ash Rexy tyckte inte att det var så lämpligt att uppträda på ett arrangemang av Sverigedumokraterna. Egentligen underligt att dom engagerar utlänningar från början? Jan Johansen ville inte stötta Sverigedumokraternas arrangemang. Black Jack tyckte det var mindre trevligt och hoppade av. Senaste avhoppet är Black Ingvars. Men det blir faktiskt underhållning också. Om nu inte Jimmie Åkessons sommartal är tillräckligt underhållande. Jimmie Åkessons eget band Bedårande Barn ska dock spela. Detta med Ultima Thule som förband... Naturligtvis har den Sverigedumokratiska svansen vaknat upp. Bland annat Black Ingvars har dödshotats av välkända medlemmar i denna svans för sitt avhopp. Någon som är förvånad över SD-svansens uppträdande?

» Depression

Så har då Donald Trump utsetts till det Republikanska partiets presidentkandidat. Man kan få mardrömmar av mindre.

xxxxx

Inga kommentarer: