söndag 10 juli 2016

Stora tankar, och små

» Älska din nästa

Som ett ytterligare led i den aggressiva ryska militära upprustningen kommer rysk militär att flytta ytterligare 4 bataljoner till gränsområdena mot de Baltiska staterna och Polen. Disponeringen ska ses som ytterligare hot mot den fredliga västvärlden. Nyligen höll ju också Ryssland ett stort antal stora militärövningar i Östersjön och längs gränserna mot Baltikum och Polen. Övningar som också ska ses som en markering från Ryssland att man har militära ambitioner i området.

Säg Nej till NATO
Nä, förlåt mig. Jag är elakt ironisk. Det är ju NATO som nyligen hållit flera stora militärövningar i t.ex. Polen och i Östersjön. Det är också NATO som i dagarna beslutat att placera fyra nya bataljoner i de Baltiska staterna och i Polen. En militär upptrappning i vårt närområde som tydligen i varje fall svensk militär är lyckliga över. Sveriges ÖB Micael Bydén välkomnar i varje fall upprustningen. Det har därför varit positivt att höra Tysklands utrikesminister Frank-Walter Steinmeier vara mindre överlycklig över NATO:s allt mer aggressiva politik i området. Dom här två citaten helt nyligen säger en del:

- "Nato borde sluta med vapenskramlet och i stället utveckla dialogen med Ryssland."

- "Det vi inte ska göra är att förvärra situationen genom vapenskrammel och stridsrop. Den som tror att symboliska stridsvagnsparader vid alliansens östra gräns skapar säkerhet, den har fel."

Från amerikansk sida är man samtidigt tydligen missbelåtna över att allt för få NATO-länder själva ställer upp i upprustningen. Barack Obama tycker att USA får ta ett för stort ansvar medan många andra NATO-länder bara flyter med. Jag tittade lite på statistik över militära utgifter. Ett sätt att jämföra är kanske hur mycket slantar man lägger per innevånare på militären. USA lägger enligt SIPRI 1.854 dollar per innevånare på militär. Ryssland mindre än en fjärdedel, 454 dollar per innevånare. Sverige lägger lite mer, 544 dollar/innevånare. I den absoluta världstoppen (eller vi borde kanske kalla det botten...) ligger Saudiarabien med 2.778 dollar och Oman med 2.574 dollar. Israel ligger inte heller så långt under med 1.923 dollar per innevånare. I Europa får Sverige bara stryk av Storbritannien, Frankrike, Schweiz och våra grannar Danmark och Norge. I övrigt ligger siffrorna lägre eller mycket lägre. I resten av världen är det samma. Sverige ligger alltså i det klart övre skiktet i världen. Men i sedvanlig ordning är ÖB och militärhetsare inte nöjda. Dom blir aldrig nöjda!

Sverige har hållit sig undan från krig i mer än 200 år. Det senaste svenska kriget var 1814 när Sverige invaderade Norge och "stal" Norge från Danmark och istället tvingade Norge till union med Sverige. Mer än 200 år i fred är unikt i världen. I de senaste s.k. världskrigen har Sverige förklarat sig neutrala och därigenom kunnat hålla oss utanför krigen. Istället har vi t.ex. under 2:a världskriget kunnat blir en tillflyktsort för flyktingar från våra grannländer och t.ex. flyende judar från Tyskland och tyskockuperade områden. Sedan 1945 har Sverige officiellt varit Alliansfria. Alliansfria i fred med syfte att kunna vara neutrala i krig. Något som just nu är på väg att ta slut. Det svenska närmandet till NATO har snart gjort att vi anses som medlemmar. Något som INTE har stöd av svenska folket. I Sifos senaste undersökning, som görs regelbundet, sade 49% Nej och bara 33% Ja till ett NATO-medlemskap. Och detta var en minskning av stödet sedan förra undersökningen. En annan undersökning som gjordes nyligen visade att stödet för den svenska Alliansfriheten var ännu större. Troligtvis inser svenska folket att ett NATO-medlemskap inte bara innebär att vi skulle få stöd vid en konflikt. Ett medlemskap i en militärunion innebär också att vi förbinder oss att stödja andra medlemmar. Ett medlemskap i NATO skulle alltså innebär att vi förbinder oss att militärt stödja t.ex. Turkiet (som ju är en annan NATO-medlem). Ett medlemskap innebär också att risken för att vi blir indragna i en konflikt ökar jämfört med om vi är alliansfria.

Sätt stopp för alla de militärhetsare som inte berättar hela sanningen.

En stilig Jimmie Åkesson i folkdräkt
» Dagens Sverigedumokrat, del femtioelva

Jag ser att Martin Aagård i Aftonbladet hyllar Jimmie Åkessons kulturinsats genom sitt förslag att sprida kunskap om svensk folkmusik i förorterna. Ett av hans förslag i Almedalen, förutom undantagslagar, utegångsförbud och specialpolisförband var: - "skicka folkdanslag och folkmusiker till förorterna för att hjälpa till med integrationen". Ett perfekt förslag enligt Martin Aagård eftersom det kommer att visa för de nya svenskarna hur svensk kultur är en mix av alla möjliga kulturer och att denna mix också kommer att förändras och utvecklas av dom. Polskan kommer från Polen, Schottis kommer från Böhmen och de svenska folkvisorna härstammar från tyska schlagers. Det stora namnet Calle Jularbo kommer från resandefolket och var den som introducerade romsk dragspelsmusik i Konungariket Sverige. Heja Jimmie Åkesson, han har äntligen insett vad andra kulturer betytt för det vi kallar "svensk kultur". Fast jag tror inte att han begriper detta!

» Känn er lurade

TV4
Jag råkade se en del av TV-programmet Sommarkrysset på TV4 i helgen och funderade över varför man hade någon form av frågetävling där frågorna var så lätta att det var skickligt att kunna svara fel. Vad är meningen med den typen av "frågesport". Fast i dag läste jag i Aftonbladet om den fullt trovärdiga förklaringen till detta. Frågorna måste vara så lätta som möjligt så att så många som möjligt ringer in ett svar (9:90 trillar det in till produktionsbolaget för varje samtal). 1.000 som ringer in ett svar innebär alltså i det närmaste 10.000 kronor i inkomst. Enligt källor till Aftonbladet är programmet beroende av inkomsterna från samtalen. När det varit för svåra frågor har produktionsansvariga klagat och krävt enklare frågor. Någon ska ju betala för artister, programledare och alla andra som får betalt för att skrika och ha sig. TV4 förnekar dock att det är så. Dom har ju andra inkomster också förutom inringen, som reklamannonser och sponsring. Det är alltså samtalsavgifterna som ger överskottet! Känn er lurade!

Inga kommentarer: