tisdag 12 juli 2016

Det finns dom som borde skämmas

» Dagens Stefan Löfven citat

- "Mitt Europa tar emot människor som flyr från krig och vi gör det solidariskt och gemensamt. Mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt."

Stefan Löfven grubblar
Så sade vår socialdemokratiska statsminister Stefan Löfven den 6 september 2015. Sedan dess har det runnit mycket vatten under broarna. Det har byggts murar och taggtrådsstängsel. Det har skapats byråkratiska hinder och lagar har skärpts. Allt med syfte att förhindra att människor ska kunna fly från krig och att kunna ta sig till oss. Byggandet av murar har skett gemensamt av hela EU. Stefan Löfvens Europa har gjort allt dom kan för att förhindra att människor flyr till Europa. Stefan Löfvens Europa är inte det minsta intresserade av solidaritet, Stefan Löfvens Europa hjälps inte åt för att hjälpa människor, Stefan Löfvens Europa hjälps åt för att förhindra människor att fly. Den Europeiska Unionen är ett fiasko!

Till råga på allt skäms han inte det minsta.

Själv fyller jag 64 år exakt ett år efter detta uttalande. Den 6 september i år fyller jag 64 år. Om inget oförutsett inträffar fram tills dess kommer jag då att slutgiltigt bestämma mig för att börja ta ut min pension i förtid. Jag kan inte utan att skämmas öronen av mig fortsätta att arbeta för Migrationsverket, som är min arbetsgivare i dag. Jag kan inte fortsätta att hjälpa till att administrera de lagar som ovan nämnda Stefan Löfven har infört i Sverige. Jag kan inte fortsätta att vara en representant för en myndighet som av våra (o)ansvariga politiker fått i uppdrag att administera lagar som inte har ett dugg med solidaritet, svenska värderingar, medmänsklighet och liknande att göra. Jag kan inte fortsätta att administera lagar som vi i en kommande framtid kommer att skämmas för. Att våra (o)ansvariga politiker inte redan skäms öronen av sig är obegripligt. Dom är inte värdiga att styra vårt land.

Skäms Stefan Löfven! Skäms!

» Det är invandringen som räddar EU

2015 blev det första året i EU:s historia då det dog fler medborgare än det föddes. Befolkningen i EU hade alltså minskat om det inte varit för invandringen. Det är främst i Sydeuropa som befolkningssiffrorna hade varit ytterst kritiska. I den norra delen av Europa är fortfarande födelsesiffrorna högre än dödssiffrorna. Men, utvecklingen går åt fel håll. Vi skaffar helt enkelt färre barn, och hade det inte varit för invandringen hade läget snart varit kritiskt. Det är väl därför EU gör allt man kan för att få stopp på invandringen? Eller?

» Privatiseringsmanins baksida

Apotek
Att privatisera för privatiserandets egen skull var en av borgerlighetens mål med den politiska makten. Ett område som privatiserats är apoteken. Istället för en statlig kedja med ansvar för god service åt alla har vi fått ett antal privata kedjor som konkurrerar om kunderna genom att öppna apotek grannar med varandra i köpcentra och i städerna. Oftast specialiserade på lättsålda receptfria huvudvärkspiller, skönhetsmedel och liknande. Lagerhållningen av de mindre lättsålda receptbelagda medicinerna har däremot inte blivit bättre. Snarare har det blivit svårare att få tag på de livsnödvändiga medicinerna. Antalet apotek har ökat rejält, men det finns inte apotek på fler orter, istället har städerna fått många nya konkurrerande apotek. Tillgängligheten av receptfria huvudvärkspiller har ökat rejält genom försäljning i livsmedelsbutiker och på bensinstationer. Försäljningen har också ökat - och så har även missbruket. Nu läser jag att myndigheterna har kontrollerat 14 av Helsingborgs försäljningsställen. Och det visar sig då att på hälften av dessa ställen fanns det mediciner som var utgångna kvar i hyllorna. Men, det har ju blivit bättre service efter privatiseringen...

Inga kommentarer: