måndag 25 juli 2016

Om handlingskraft och brist på det

» Vi lever i olika världar

En del vadar i pengar
Ericsson beslutade i dag att sparka VD:n Hans Vestberg med omedelbar verkan. Så har då styrelsen visat handlingskraft när bolaget fått problem. En styrelse som visar handlingskraft kan alltid slå sig för bröstet och säga: - "Vi gjorde något"! Till råga på allt så steg aktiekursen direkt, så kanske var det till och med ett riktigt beslut? Hur som helst går Hans Vestberg inte skadeslös ur affären. Han får ett avgångsvederlag på 21 miljoner kronor samt full lön under uppsägningsperioden. Det ger 21 + 7 miljoner, dvs totalt 28 miljoner. Det är mycket mer än vad jag tjänar under hela mitt liv. Fast han tvingas kanske ändå börja suga på tummarna lite. Förra året kostade han företaget sammanlagt 61 miljoner kronor. Inte illa pinkat för att missköta jobbet! Jag undrar om jag skulle kunna få PRYA som VD på Ericsson en vecka. Sedan är alla mina ekonomiska bekymmer lösta för resten av mitt liv.

» Sven vet inte vad han tycker

OS förbrödrar
IOK har ju kommit med sitt beslut vad det gäller Ryssland och deras deltagande i OS. Beslutet blev att INTE generellt stoppa Ryssland från att delta i årets OS. Nu är det istället upp till varje specialförbund att besluta. Allt handlar naturligtvis om den uppenbart statligt styrda dopningen tidigare från rysk sida. Men, det är svårt att ha en klar åsikt i en så'n här fråga. Ska vi syssla med kollektiv bestraffning? De Olympiska Spelen är ju egentligen inte en kamp mellan länder utan mellan idrottare. Ska vi då verkligen straffa kanske helt oskyldiga ryska idrottare för vad andra ryska idrottare gjort? Samtidigt är det dags för idrotten att sätta ner foten. Fast, jag litar inte längre på någon idrottare så det kan kvitta. Det är på tok för mycket pengar i omlopp och då är uppenbarligen allt för många villiga till vad som helst. Fusk, fusk och ännu mer fusk!

» Bedragare del 286

Bandit
Jag har fått mejl från Henry Perez Rios som hävdar att hen är Laura Quezada. Det är i varje fall Henry som står som avsändare från en adress i Peru (hperezr@munilavictoria.gob.pe). Jag vet inte riktigt om jag ska tolka det som om att hen är någon form av transperson, eller kanske lider hen av någon form av personlighetsklyvning? Hur som helst skriver hen att hen vill ha en privat diskussion med mig. Det framgår dock inte om vad. Så här skriver i varje fall Henry/Laura:

Am Laura Quezada, I will like to have a private discussion with you if you don't mind.get back to me at: laura_robinson7@outlook.com

Am Laura Quezada, jag kommer att vilja ha en privat diskussion med dig om du inte mind.get tillbaka till mig på: laura_robinson7@outlook.com

Finns det verkligen människor som får ett sån't här taffligt mejl med usel översättning som svarar? Jag undantar dock de som svarar på skoj för att se vad som händer. Först fattade jag inte varför inte hela mejlet blev översatt till en svensk version också. Men sedan förstår jag att eftersom det inte fanns något mellanslag efter punkten och nästa ord så blev det ju ett enda ord av "mind.get" och det hittade naturligtvis inte den maskinella översättaren någon översättning på. Man kan faktiskt bli intelligent av att läsa så'na här skitmejl. Som härmed är förpassade till papperskorgen.

Inga kommentarer: