lördag 9 juli 2016

Älska din nästa

» Dagens Sverigedumokratiska klavertramp

Älska din nästa
Egentligen skulle man kunna fylla en hel blogg med dagliga sverigedumokratiska klavertramp. Besök gärna Inte rasist, men... istället om du vill vara uppdaterad på den fronten. Egentligen blir man bara deprimerad över att nästan var femte svensk sympatiserar med dessa....

Hur som helst läser jag att Jimmie Åkesson ville illustrera hur hemskt det har blivit i Sverige sedan landet invaderats av både kreti och pleti för att inte tala om alla kriminella. Fenomenet med brinnande bilar har t.ex. importerats till vårt fredliga fosterland. - "Det här är inte en särskilt trevlig bild, men det här är tyvärr verkligheten för många som lever i vårt land i dag" berättade han i Almedalen och visade en bild på en brinnande bil. Att bilden visar en brinnande bil i New Dehli efter en trafikolycka där har egentligen ingen betydelse, det är ju bara liksom fenomenet med brinnande bilar den lilla gossen ville illustrera för journalisterna så att den inte är från Sverige saknar betydelse. För Jimmie och andra okunniga sverigedumokrater kan jag berätta att New Dehli INTE är en förort till Malmö utan huvudstaden i Indien. Ett land i Asien. Jag tänkte själv först illustrera det här inlägget med en bild från Tyskland på 40-talet med marscherande nazister. Det är ju just fenomenet jag vill illustrera så var bilden kommer ifrån saknar ju praktiskt betydelse. Men jag valde istället att illustrera med den här rara bilden. Den säger egentligen mycket mer om vilket samhälle jag vill ha i motsats till Jimmie Åkesson och hans sverigedumokrater med svans.

» Pang-pangandets paradis

Make love - Not war
Den amerikanska våldsfixeringen fortsätter att sätta sina spår. Vi har väl inte kunnat missa den amerikanska krigsveteranen som i Dallas sköt ihjäl minst 5 vita poliser för någon dag sedan som hämnd för alla svarta som vita amerikanska poliser skjuter ihjäl varje år. Det mördarvapen han använde var fullt legalt kanske det ska påpekas. Varje år skjuter amerikansk polis (där vita är överrepresenterade medan svarta och latinamerikaner är underrepresenterade) ihjäl kanske över 1000 amerikaner (där svarta och latinamerikaner är överrepresenterade). Eftersom var och varannan i USA är beväpnad gäller det att skjuta först verkar man resonera. Fler amerikaner skjuts ihjäl i USA än irakier som dör i terrordåd i Irak. Den amerikanska vapenfixeringen skördar enorma offer. Men, att göra något åt detta är omöjligt, vapenlobbyn har gott om pengar och andra resurser. Amerikanen är helt enkelt våldsfixerad. Tanken att skolelever skulle vara beväpnade i skolan är i hela världen en otänkbar tanke. På många högskolor och universitet i USA är detta fullt legalt.

Denna amerikanska våldsfixering visar sig också i amerikansk krigsmakt. Inget land i världen satsar ens i närheten så mycket pengar på militär som USA gör. USA står för nästan hälften av hela världens militärutgifter. Amerikansk militär finns överallt i världen. Amerikansk militär används överallt i världen. Inget land i världen är inblandade i så mycket krig som USA. Amerikansk militär blandar sig ständigt i, och skapar, konflikter runt om i världen. Ibland känns det som om amerikanskt flyg bombar först och frågar sedan. Ungefär som amerikansk polis... Den amerikanska våldsfixeringen och tron på att vapenmakt löser alla konflikter får skrämmande konsekvenser runt om i världen. Den USA-ledda invasionen av Irak är väl det värsta exemplet. Amerikansk bombning av Libyen löste inte problemen i Libyen, det förvärrade problemen i Libyen. Frågan är om inte amerikansk militär våldsfixering är det största hotet mot världsfreden i dag?

Denna amerikanska våldsfixering kan vi också se på amerikansk underhållning. Amerikanska biofilmer och TV-filmer är fyllda av en tro att våld löser alla problem. Tyvärr är det så att allt för många amerikaner är totalt våldsfixerade.

Våld och Vapenmakt löser INTE alla problem!

Inga kommentarer: