tisdag 5 juli 2016

Venezuelas nationaldag i Almedalen

» Trams

Utropstecken
Snusfirman Skruf Snus verkar inte begripa ett dugg. I protest mot framlagda lagförslag om att tobaksprodukter ska säljas i helt anonyma förpackningar har man i Almedalen byggt upp en butik där alla produkter är paketerade i anonyma förpackningar. Om man från företaget inte begriper skillnaden mellan snus och andra tobaksprodukter å ena sidan och mjölk, juice, potatis och köttbullar å andra sidan så är man verkligen inte seriösa. Trams!

» Jag vill emigrera

Utropstecken
Enligt en undersökning gjord av Novus på uppdrag av Sveriges Annonsörer och presenterad på Almedalen är Sverigedumokraternas Jimmie Åkesson den partiledare som har "starkast varumärke"! Han vinner med 25% följt av Annie Lööf och Jonas Sjöstedt på 14%, Anna Kinberg Batra på 12%, Stefan Löfven på 9%. I den absoluta botten hittar vi Jan Björklund, Ebba Busch Thor samt Isabella Lövin och Gustaf Fridolin som får en siffra motsvarande felmarginalen. Vad har folk egentligen svarat på? Kanske kan vi i framtiden se Jimmie Åkesson kränga kalsonger, kängor, polkagrisar och knogjärn. Egentligen bättre än Sverigedumokraternas vidriga budskap i och för sig.....

» Bra för vem?

Utropstecken
Almedalen är årets mest utspelsvänliga vecka. Jag ser att Carola Lemne, som är VD för Svenskt Näringsliv (varför blir jag alltid misstänksam när organisationer har VD:ar som högste representant och inte en ordförande eller liknande), gjort ett spännande utspel för hur privata företag ska kunna tjäna mer slantar utan att behöva ta något ansvar. För invandrare ska det skapas en speciell anställningsform där lönen ska vara på lärlingsnivå och dessutom inga skatter. Lönen under 75% av normal ingångslön och som sagt lägre skatter. Dessutom ska dom inte omfattas av LAS, Lagen om anställningskydd. Mindre rättigheter och halverade kostnader uttrycker hon det som. Ja, egentligen inte "mindre rättigheter" utan "mindre krångel". Och det är ju bra, då slipper dom betala rimliga löner, kan sparka dom när det passar och plocka in nya till löner som det inte går att leva på. Vad Slipsnissar och andra företrädare för de som sitter på slantarna glömmer är att om lönerna blir för låga konsumerar pöbeln ingenting, och då får man inget sålt. Om en grupp får lägre löner pressar det ner lönerna för andra grupper också. Ja, inte för dom där längst uppe. För dom finns det aldrig några begränsningar, det är bara att lägga till en ny nolla i lönekuvertet.

Inga kommentarer: