måndag 18 juli 2016

Fruntimmersveckan börjar med Fredrik

» Ökade klyftor

Svensken är pessimist! Enligt en undersökning gjord av Novus tycker 72% av svenskarna att de ekonomiska klyftorna i Sverige är mycket stora eller ganska stora. 69% av svenskarna vill se en politik för minskade klyftor i samhället. Men dom är pessimister, 63% tror faktiskt att klyftorna kommer att öka istället för att minska, som dom helst vill. Vad kan det vara som gör att dom är så pessimistiska? Kan det bero på att dom inte tror på att en majoritet av våra folkvalda politiker i tillräcklig omfattning vågar genomföra en politik som minskar klyftorna? Pengar ger makt, de som står högst på stegen har makt och vill helst behålla sin plats högst upp på stegen på en klar distans från pöbeln där nere. Enligt undersökningen tycker 6% av svenskarna att klyftorna i samhället är små, troligtvis dom där uppe på stegen. Det finns alltså ett stöd bland väljarna för att minska klyftorna. Så vad väntar ni på? Sätt fart!

Klassklyftor

Verkligheten är den att klyftorna i vårt samhälle ökar. Vi har under 8 år styrts av politiker som ville se rejäla klyftor i vårt samhälle. Politiker som tror att man genom att gynna de redan privilegierade, som ju röstat fram dom, så får man ett bättre samhälle. Nu styrs vi av politiker som säger sig vilja minska klyftorna men som inte vågar gör något åt det eftersom de redan privilegierade skulle bli ledsna.

» Kloka ord som inte är så kloka

- "Slottet tycker jag är ett skrytbygge, en potemkinkuliss. Det borde rivas. Riksdagshuset likaså."

Kloka ord av förre Volvo-chefen PG Gyllenhammar i en intervju i Svenska Dagbladet. Eller, är dom så kloka? Om man nu river dessa "potemkinkulisser", vad ska det byggas istället. Något skrytbygge i form av en konferensanläggning i massor av glas och betong? Vad kommer PG:s barnbarn att säga om dessa skrytbyggen om hundra år? "Riv dom"?

Alla gamla byggen är inte vackra och kan mycket väl vara malplacerade. Gamla jättebyggnader är i stort sett alltid "skrytbyggen". Men även skrytbyggen är av kulturhistoriskt värde. Så PG, jag tror inte jag håller med dig. Behåll Riksdagshuset som det är och låt Kungliga Slottet förvandlas till ett museum och minnesmärke över en period som varit. Dvs släng ut familjen Bernadotte och låt dom bo på ett mer lämpligt ställe. Och, ge dom en vettigare sysselsättning.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Den Sverigedumokratiska svansen

Vi ser att den Sverigedumokratiska svansen (?) återigen slagit till. Att asylboenden eller blivande asylboenden brinner har tyvärr blivit en rutin för polisen. Den här typen av terrordåd har tyvärr oftast inte blivit uppklarade. Nu har man dock lyckats anhålla två misstänkta som försökte bränna ner asylboendet Tokeryds herrgård utanför Jönköping. Här och här.

Inga kommentarer: