måndag 6 mars 2023

Ibland är dom roliga

» Kverulanterna alltså.

En av landets ledande skattekverulanter är Leif Östling. Han har startat något han kallar för Kommissionen för skattenytta. Ni minns han som bröt ut i ett ilsket: - "vad fan får jag för pengarna" när SVT:s Uppdrag granskning i samband med de s.k. Panamadokumenten kunde avslöja att han flyttat delar av sin förmögenhet utomlands för att slippa betala skatt på miljonerna.

Lite då och då gör han reklam för sin kverulantorganisation genom något uttalande eller någon debattartikel. Nu har han skrivit en debattartikel i Dagens Industri med rubriken: - Avveckla alla ”pyttemyndigheter”!. Det handlar om alla mindre myndigheter som har mindre än 50 anställda som han tycker att det vore mest rationellt att avskaffa. Jag förstår att han tror på stordriftens fördelar. Jag gissar att nästa vecka kommer en ny debattartikel med rubriken: - Avveckla alla "pytteföretag"!

Leif Östling tycker tydligen att allt drivs mycket mer rationellt genom stordrift och då är det ju bättre att stora företag tar över alla småföretag. Dom är ju inte rationella. Fram för att utnyttja stordriftsfördelarna bättre!

Eller vad tror ni?

För ökad skattenytta

För övrigt ser jag att det, när vi nu pratar om olika myndigheter, har uppkommit en liten fnurra på tråden mellan vår Brunblå regering med M+Kd+L och dom som egentligen bestämmer, alltså SD. För några dagar sedan deklarerade Justitieminister Gunnar Strömmer (M) att tillsättningen av myndighetschefer beslutas av regeringspartierna, utan inflytande från SD. Men den deklarationen är tydligen inte riktigt i enlighet med vad Sverigedemokraterna anser. - "Det kommer ju inte tillsättas en generaldirektör på de myndigheterna som SD uppfattar som fientliga mot vårt parti eller de politiska förändringar vi vill få till."

Ska vi dra slutsatsen att M+Kd+L tillsätter själva myndighetschefer, men man kollar först upp så att inte SD då blir sårade? Undrar om det står något om frågan reglerat i nya katekesen - TiDÖavtalet.

Läs:
Avveckla alla pyttemyndigheter. - Debattartikel Dagens Industri
Uppgifter: SD kräver att få godkänna tillsättningar. - MSN

Inga kommentarer: