lördag 25 juni 2022

Spridda tankar i midsommarhettan

» Sven tycker.

Två döda och 21 skadade vid ett terrorattentat / hatattack utanför en gaybar i Oslo. I Norge har man höjt terrorhotnivån från moderat till extraordinär. Fast högerextremisten Breiviks 77 mördade för snart 11 år sedan leder fortfarande den nordiska terroristligan med bred marginal. Det kan vara farligt att leva. Fast å andra sidan, så skördar trafiken många fler offer. Men det bryr vi oss inte så mycket om, vi har blivit avtrubbade. Vi har blivit skrämda för att gå ut, men är inte oroliga för att ge oss ut i trafiken. Fast än att detta är farligare.

I Båstad trodde NSVA (samma kommunala bolag som även sköter VA i mitt Åstorp) att det inträffat en vattenläcka. Helt plötsligt på torsdagen på eftermiddagen sköt vattenförbrukningen i delar av Båstad i höjden. Sedan gick det ner vid midnatt för att plötsligt på morgonen åter skjuta i höjden. Förbrukningen var så hög att reserverna höll på att tömmas. Så småningom kom man fram till att det var sommarhusägarna som kommit ner för helgen och satte igång bevattning och att fylla pooler. Har man sommarhus i Båstad ska man väl inte behöva ta hänsyn till vattenbrist när man vill ha grön gräsmatta och en pool att plaska i!

I USA har den av konservativa ledamöter kontrollerade Högsta domstolen kommit med ett utslag som gör det möjligt för delstaterna att förbjuda aborter. Den kristna högern jublar. För någon dag sedan kom dom med att annat utslag med andemeningen att det är varje amerikans rätt att beväpna sig och gå omkring med ett skjutvapen så att hen kan försvara sig. Vapenlobbyn jublar. Själv är jag tacksam för att jag bor i ett land där det är våra lagstiftare som bestämmer lagarna och inte några gamla stofiler utsedda på livstid som kan sätta sig över dessa lagar.

Slutligen kan vi konstatera att om vi vill ha varmare somrar så ska vi rösta på Sverigedemokraterna och Moderaterna. SD skryter om att dom var ensamma om att rösta för att bensinen och dieseln ska göras miljöfarligare genom att slopa kravet på inblandning av biologiska tillsatser. Moderaterna lovar samtidigt att sänka skatterna på bensin och diesel så att förbrukningen kan öka. Visst är det spännande att läsa på sociala medier vad de olika partierna lovar? Med den Brunblå sörjan för varmare somrar kan vi sammanfatta det hela!

Inga kommentarer: