fredag 10 juni 2022

När pengarna kommer in

» Går moralen ut.

Någon som är benägen att säga emot mig?

Det finns hur mycket pengar som helst
Ett område där påståendet är ytterst tydligt är inom idrottens värld. Ibland undrar man om en professionell idrottsman är synonymt med en prostituerad idrottsman. Man säljer sig till vilken korrumperad verksamhet som helst, bara det är bra betalt. Vi kan se hur ryska oligarker köpt in sig i olika fotbollslag och turneringar. Hur Saudiarabien och andra diktaturer köper anseende genom att köpa in sig i olika professionella verksamheter.

Vi kan t.ex. se hur diktaturen Qatar köpt till sig Fotbolls-VM. Ett prestigearrangemang som kostat tusentals gästarbetare livet för att bygga allt som krävs för att arrangera ett VM i fotboll i ett land som knappt sysslar med fotboll. Det är en direkt skandal att Qatar lyckats köpt till sig arrangemanget.

Aktuellt just nu är diskussionen eftersom ett antal redan tidigare överbetalda golfproffs valt att hoppa av den traditionella touren och istället får mer betalt från den blodsbesudlade diktaturen Saudiarabien som startar en ny välbetald golftour för att bättra på sitt anseende. Detta är exempel som upprepas regelbundet i olika penningstinna idrotter. Där professionella idrottare säljer sig till högstbjudande. Det enda som räknas är pengar, pengar och ännu mer pengar.

Frågan är om "Pro" står för Professionell eller Prostituerad?

Håller ni med?

Inga kommentarer: