tisdag 6 april 2021

Den Sverigedumokratiska svansen slår till

» Anständigheten lyser med sin frånvaro.

Jag vet att jag lovat att inte använda uttrycket "Sverigedumokrat" längre. Jag har förstått att sympatisörer till SD och representanter för SD blir ledsna när jag skriver så. Dom känner det som om jag tycker att dom är mindre värda än andra. Dom känner sig diskriminerade helt enkelt. Jag vill naturligtvis inte att någon ska känna sig mindre värd eller diskriminerad. Det känns ju tråkigt om dom blir ledsna och börjar gråta över att känna att dom behandlas illa. Alltså har jag lovat att inte skriva "Sverigedumokrat" mer.

Björnekulla kyrka i Åstorp
Men, så läser jag ett debattinlägg i Aftonbladet som skrivits av Fredrik Modéus, som är biskop i Växjö stift. Han berättar om det hat som Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén utsätts för. Svenska kyrkan har nämligen haft den stora fräckheten att värna de kristna värderingarna och kristen etik. Det ska man naturligtvis inte göra i ett samhälle där den Sverigedumokratiska svansen är aktiv på sociala medier.

- "På ärkebiskopens twitterkonto skrivs kommentarer som är så vidrigt kränkande att få av oss hade orkat stå raka i en sådan storm ens en kortare tid: As, kärring, smuts, terroristkramare, landsförrädare, hatspridare och hot mot mänskligheten är bara några av de etiketter som sätts på ärkebiskopen. Och det är några av de snällare."

Det här är alltså vad rasismens och främlingsfientlighetens stormtrupper skriver på nätet, samtidigt som dom blir ledsna över att kallas för "Sverigedumokrater"!

Jag är inte religiös. Jag konstaterade tidigt att jag inte trodde på vad jag upplevde som sagor om övernaturliga väsen och valde som ganska ung att gå ur Svenska Kyrkan. Jag uppsökte personligen pastorsexpeditionen och meddelade mitt beslut. Jag minns fortfarande lyckönskningen från kyrkoherden (Hammar): - "Lycka till!" Men, jag har stor respekt för kyrkans kristna värderingar. I stort sett alla religioner predikar om människokärlek. Jag har stor respekt för att religionen kan göra mycket gott för många människor. Oberoende av vilken religion! Sedan finns det också i alla religioner inslag som gör att man ska vara försiktig. Läser man gamla religiösa skrifter bokstavligt så kan man bli mörkrädd. Detta gäller också kristna skrifter som Bibeln.

Men jag är alltså tacksam för att Svenska Kyrkan valt att värna de kristna värderingarna och kristen etik. Tack ärkebiskop Antje Jackelén! Detta i motsats till partiledaren för det parti som kallar sig Kristdemokraterna. Ebba Busch verkar helt ha missförstått vad de kristna värderingarna och vad kristen etik innebär. Hon verkar nästan istället ansluta sig till den "sverigedumokratiska svansens" tankegångar.

Läs:
Hatet mot Jackelén visar att vi är illa ute. - Biskop Fredrik Modéus på Aftonbladet debatt
Jag mår illa när Ebba Busch dillar. - Michael Pålsson på Magasin Para§raf

Inga kommentarer: