onsdag 23 maj 2018

Utnyttjade

» Det är egentligen synd om dom

Dagens ämne blir de stackars förskrämda rasisterna i den sverigedumokratiska svansen som tänder på alla cylindrar av varje rykte, lögn eller skämt som berättar om den hotande "islamiseringen" av vårt underbara fosterland. Det här är grupper som är så förblindade i sitt hat mot muslimer att alla påståenden som sprids och som styrker dom i deras förvridna syn får dom att bli ännu mer förbannade. Oberoende av om en enkel fundering om ifall uppgiften egentligen är rimlig hade varit lämplig så tänder dessa uppskrämda rasister på alla cylindrar. Spridningen av lögner, rykten och ibland rena skämt går blixtsnabbt på nätet där det inte sker någon som helst granskning av sanningshalten. Det är faktiskt synd om dessa stackars uppskrämda människor. Dom är så förblindade av sitt hat och sin rädsla att någon form av faktakontroll inte fungerar.

Det senaste aktuella exemplet är spridningen av uppgiften att medan den muslimska moskén i Växjö fått klartecken till utrop en gång i veckan så fick den katolska kyrkan i Växjö avslag på sin ansökan och fick inte lov att ringa i klockorna. På olika grupper på Facebook där den sverigedumokratiska svansen är aktiv så fick uppgiften naturligtvis snabbt spridning. Alla deras fördomar blev naturligtvis bekräftade. Smålandsposten som var först ut med uppgiften har så småningom kompletterat sin artikel. Verkligheten är tydligen den att 1993 (det är alltså 25 år sedan) fick Katolska kyrkan en rekommendation av kommunala tjänstemän att inte bygga något klocktorn eftersom flera villaägare i närheten klagat på befarade störningar. Någon ansökan som fått Nej finns dock inte eftersom man aldrig gjorde någon ansökan. Men hela den sverigedumokratiska svansen tände på alla cylindrar!

Tom buss med burkor
Den mest komiska "skandalen" som fick enorm spridning är nog upprördheten över att svenska skolbarn nu tvingas lära sig räkna med arabiska siffror. Den uppgiften har fått delar av den rasistiska svansen runt Sverigedumokraterna att bli enormt upprörda. Jag är övertygad om att den ursprungliga spridningskällan menade det hela som ett skämt. Men rasistsvansen blev vettskrämda över islamiseringen och satte igång hela apparaten. För de som inte vet så är de arabiska siffrorna 1, 2, 3 osv. Dvs de som vi använder sedan hundratals år. Men hela den sverigedumokratiska svansen tände på alla cylindrar.

En annan ganska komisk "skandal" som fick de här grupperna att tända på alla cylindrar är uppgiften om att svenska skolbarn sedan många år inte sjunger nationalsången på Nationaldagen i skolan den 6 juni. Upprördheten över detta har vid flera tillfällen satt igång hela apparaten på Facebook osv. Vad ingen av dessa stackars uppskrämda islamofober tänker på är att svenska skolbarn sedan många år inte alls går i skolan på Nationaldagen eftersom detta är en helgdag. Dom är lediga och kan alltså inte sjunga någonting i skolan - dom är inte där. Men hela den sverigedumokratiska svansen tände på alla cylindrar.

I dagarna snurrar en liknande upprörd story runt på Facebook som går ut på att det skulle vara förbjudet att sjunga nationalsången på skolavslutningen. Naturligtvis har hela den rasistiska svansen blivit upprörda och sprider ilsket storyn vidare. Det finns alltså inget förbud mot att sjunga nationalsången på skolavslutningen. Men faktakontroll är inget som utmärker de här grupperna. Alla rykten som styrker deras redan uppskrämda islamofobi tas för sanning. Som sedan stärker deras rädsla ännu mer. Att det hela inte är sant har ingen betydelse. Hela den sverigedumokratiska svansen tänder på alla cylindrar.

Exemplen är många. Vi har ju bilden ovan, som alltså visar en helt tom buss. Men en hel del blev vettskrämda när dom såg den eftersom dom såg att det ju var en massa muslimska terrorister klädda i burka.... Det här är grupper som är så rädda och fast i sina fördomar att varje påstående som stärker deras fördomar tas för en ny sanning som bekräftar deras rädsla. Även om det hela inte är sant, så kunde det ju ha varit det.... Verkligheten är den att det är synd om de här stackarna. Dom är så uppskrämda att dom blir rädda varje gång en nål trillar i golvet. Det tragiska är att det finns politiker som utnyttjar denna rädsla. Den rasistiska sverigedumokratiska svansen är inte ond, dom är rädda och lättlurade och sedan utnyttjade av populistiska politiker!

Inga kommentarer: