torsdag 17 maj 2018

Förskolans dag - var kommer alla ungar från?

» Fyra på rad

Att citera människor kan säga en hel del om människor. Och om den värld vi lever i.

¤ 1.   Staten Israel (som räknas till kärnvapenmakterna även om man inte erkänner detta) har varit mycket upprörda över kärnvapenavtalet med Iran. Det var därför ganska komiskt att läsa en intervju med Israels ambassadör i Sverige, Ilan Ben-Dov.
- "Är det inte ett problem att Israel har atombomber?"
- "Jag känner inte till att Israel har kärnvapen. Israel har aldrig deklarerat att det har kärnvapenkapacitet, det är bara antaganden och spekulationer."
Jag har mycket svårt för när stater som har kärnvapen är upprörda över att någon annan är på väg att skaffa något som dom själva alltså redan har skaffat. Hyckleri kallar jag det för.

¤ 2.   Annars tror jag faktiskt att jag låter det här citatet bli dagens citat:
- "Då får det vara slut på det här kommunistväldet. Det måste komma en ny regering som är mer pragmatisk"
Det är Engelska skolans grundare Barbara Bergström som är missnöjd med att hon är verksam i det enda landet i världen, Sverige alltså, där man kan driva privata skolor finansierade med skattepengar och sedan ha fritt fram att plocka ut vinsten på skattepengarna till den egna plånboken. Det är ju verkligen "kommunistvälde"! Hoppas undervisningen i Samhällskunskap vid Engelska Skolan håller bättre kvalitet än den undervisning Barbara Bergström fick en gång i tiden.

¤ 3.   Nu blev det tydligen tågkaos även i Stockholm så nu är till och med Infrastrukturminister Tomas Eneroth rejält trött på att höra om signalfel. Fast politikerna är 10-15 år för sena med sin upprördhet. Kanske skulle man tänkt efter en extra gång när man började med upphandlingsvansinnet också.

¤ 4.   För övrigt ser jag att det finns dom som följer Husbondens röst. Guatemala har bestämt sig för att också flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem. Det var Guatemala som för några dagar sedan fick lite publicitet här i Sverige sedan man uppmanat Sveriges ambassadör i Guatemala, Anders Kompass, att lämna landet. Anders Kompass hade ju påpekat att Guatemala hade svåra problem med korruption. Så samarbetet med Israel passar ju som hand i handske för Guatemala!

Inga kommentarer: