tisdag 30 januari 2018

Tänk!

» En dag som alla andra

Visst händer det mycket varje dag som bara försvinner i mediebruset. Några små nyheter har jag samlat här.

Veckans citat: - "Ett stabilt geni"! USA:s folkvalda president Donald Trumps åsikt om sig själv. Visst är det skönt när politiska ledare är blygsamma?

Veckans KU-anmälan: Jag ser att soldaters träningsapp genom läckor berättat via GPS-koordinater exakt var dom befunnit sig. Det militära säkerhetstänkandet är uselt och främmande makt (dvs Ryssland) har kunnat följa vår beredskap i realtid på nätet. Samtliga borgerliga partiledare har nu lämnat in en gemensam KU-anmälan och kräver en misstroendeomröstning för att Försvarsminister Peter Hultqvist ska få sparken eftersom att han inte haft koll på den militära säkerheten och redovisat bristerna för statsministern. Detta kunde ha varit sant. Fast det gällde tydligen amerikanska soldater i t.ex. Irak och Syrien som via träningsappen avslöjat var hemliga militära baser befinner sig.

Veckans önsketänkande: - "Utan KD blir det ingen Alliansregering"! Sagt av Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor i en intervju med Helsingborgs Dagblad. Det handlar naturligtvis om att den goda Ebba är skitnervös för att Kd ska åka ut ur Riksdagen. Vi andra kan ju alltid hoppas!

Veckans fegis: I en intervju i Svenska Dagbladet tycker inte Centerns Annie Lööf att det av miljöskäl finns något skäl att äta mindre kött. Bara det är svenskt kött vi äter. En annan åsikt från fru Lööf skulle ju riskera att drabba hennes väljare. Annie Lööf tycker inte heller att det är någon fara med att vi fortsätter att flyga allt mer. Bara vi blandar in mer biobränsle i flygbränslet. Om vi tvingades minska flygandet skulle ju hennes väljare inte kunna flyga på solsemester några gånger om året i fortsättningen. Forskarna har en helt annan åsikt. Fast eftersom hon hävdar att det går att föra en bra klimatpolitik tillsammans med Moderaterna så är det ju inget att förvånas över.

Veckans förtjänst: Slutligen läser jag en artikel i SvD Näringslivsbilaga som berättar att Stockholmsregionen varje år tjänar nära 9 miljarder kronor på Skiljedomsinstitutet i Stockholm. Tack vare att Sverige uppfattas som neutralt är det många företag (och stater) som vänder sig dit för att få konflikter lösta. Något som genererar gästnätter och andra inkomster. Det kan löna sig att vara neutrala!

Inga kommentarer: