torsdag 4 januari 2018

Säkerhetsrådet?

» Samma ord kan betyda olika saker

Samma ord kan betyda helt olika saker för olika personer. I Svenska Dagbladet är Claes Arvidsson upprörd över att det finns en pacifist i Arvfurstens palats! Själv tycker jag att det är något positivt när det finns pacifister i maktställning. Det är mycket bättre än krigshetsare! Fast som sagt, det tycker uppenbarligen inte alla. Ordet "Pacifist" är något hemskt i Claes Arvidssons värld.

I inlägget från "Säkerhetsrådet" i Svenska Dagbladet med rubriken Ohållbart med en pacifist i Arvfurstens palats skriver Claes Arvidsson: - "I politiken står utrikesminister Margot Wallström för en småstatshybris i Olof Palmes anda – med samma överdrivna självbild av egen förmåga och politikens förtjänster. Det tjänar inte Sverige väl". Och sedan får vi en lång harang om hur hemsk Margot Wallström är och vilket hot mot hela världsfreden hon står för med sin pacifistiska inställning. Det hela är något förenklat en hyllning till moderat militärpolitik, eller i värsta fall Försvarsminister Peter Hultqvist som när det gäller militärpolitiken står mycket närmare Moderaterna än Socialdemokraterna. Fast egentligen är texten ganska kul att läsa. Det är viktigt att försöka förstå hur krigshetsarna resonerar. Läs och fundera!

Det ska påpekas att Säkerhetsrådet som formellt står som avsändare till ordbajseriet inte är något "Råd" utan istället moderata Svenska Dagbladets militärlobbys organ under ledning av just Claes Arvidsson.

Non Violence i Malmö

Foto: Sven Ohlsson


Make Peace - Not War

Stöd Arbetarrörelsens Internationella arbete

Inga kommentarer: