lördag 30 december 2017

Uffe

» Jag älskar moderutter

Regelbundna läsare av Sven Tycker är nog medvetna om att jag har ett mycket stort förtroende för moderater. Nä, förlåt mig, jag skämtade! Mitt förtroende för moderater ligger faktiskt ganska lågt. Låt mig ta ett par exempel.

Ulf Kristersson pusslar
För några dagar sedan betalade Migrationsverket ut pengar till Sveriges kommuner som skulle användas för att täcka extra kostnader för att ordna bostäder åt ensamkommande tonåringar i kommunen. En välkommen hjälp för många kommuner som har problem. Tanken är att det skall underlätta så att ungdomarna inte tvingas flytta runt, avbryta sina studier osv. Vad blir reaktionen i det skånska moderatghettot Vellinge? Jo TV-kändisen, det moderata kommunalrådet Carina Wutzler kallar snabbt samman till extramöte i Vellinge Kommunstyrelse. Där driver Moderaterna med hjälp av Sverigedumokraterna igenom, trots motstånd från alla de andra partierna, att pengarna, 900.000 kronor, ska användas till annat och inte det som dom var ämnade att användas till. Om jag ska vara uppriktig så är det inget som förvånar mig. Är man moderat så använder man statens pengar som man vill. Se SDS och SVT som exempel.

Moderater är inte allt för skickliga på att använda våra gemensamma pengar. Jag behöver väl egentligen bara nämna NKS! NKS, Nya Karolinska Sjukhuset, är väl just nu det största skandalbygget vi har. Ett helt nytt prestigesjukhus som kommit att bli världens dyraste sjukhus. Till detta försenat och inte fungerande. Senaste är att IT-systemet havererat. Sjuksköterskorna har börjat använda visselpipor för att kalla på hjälp! Jo, det är inte ett skämt, det är fullt allvar. Visselpipor behövs på "världens modernaste sjukhus". Vad som hänt är att man byggt ett sjukhus som är ett fuskbygge, försenat, för litet och kraftigt fördyrat. Gissa vilka som drivit igenom bygget? Moderaterna! Det är byggt enligt ett nytt system som innebar en rejäl privatisering av hela processen. Det förklarar varför Moderaterna i Stockholm drev igenom det hela. Kanske förklarar det också en hel del av övriga problem, förutom fördyringen.

Fast det är som sagt inget att förvånas över. Nu har Moderaterna valt till partiledare en ledare som ju inte gjort sig känd för att spara på de allmännas slantar. Mitt uttryck "Taxi-Uffe" handlar om hans förkärlek för att åka taxi - för våra skattepengar. Under åren 2015-2016 åkte han som riksdagsman taxi för 113.000 kronor. Mycket mer än hans kollegor med liknande uppdrag. "Riksdagsledamöterna ska enligt lagen åka kollektivt. De har gratis SL-kort som en löneförmån. Om kollektivtrafik saknas, om de har mycket bagage, är sjuka, har en hotbild mot sig eller kan göra en stor tidsvinst får de åka taxi". Taxi-Uffe tolkade detta som att det var fritt fram 668 gånger på två år att ta taxi. Det handlar alltså förenklat om i snitt en resa om dagen för en person som enligt lagen ska åka kollektivt och som åker gratis i kollektivtrafiken i Stockholm. Men det var alltså inte dom egna pengarna det handlar om utan våra skatteslantar. Kan det ha något med hans löfte om: - "Att bekämpa och avveckla välfärdsstaten" att göra.

Det är inte första gången som Ulf Kristersson varit generös med våra skattepengar. Under 2007 åkte han till Kina var tredje månad som kommunalt borgarråd. Kostnad 128.000 kronor. Intressant var att resorna råkade sammanfalla med att hans fru reste till Kina på uppdrag av Swedish China tradecouncil. Exakt samtidigt behövde Ulf Kristersson åka till Kina på uppdrag åt kommunen för skattebetalarnas pengar. Tänk att det kunde sammanfalla så exakt!

När vi ändå är elaka mot Taxi-Uffe så kan vi ju berätta om svart städhjälp och ett antal bostäder som egentligen var ämnade åt helt andra ändamål. Av Ersta diakonissällskap fick han t.ex. en lägenhet som var ämnad för svårt sjuka och hemlösa. När Ulf Kristersson valdes till partiledare för Moderaterna publicerade Dagens Eko en lista över hans politiska karriär. En lista som innehöll en del av hans gamla skandaler. Efter påtryckningar från Moderaterna raderades hela listan och en mycket snällare variant publicerades istället. Vill du läsa mer om den censurerade historien så finns det en del här.

Det här är alltså partiledaren för Sveriges näst största politiska parti som har för avsikt att bli statsminister i Sverige efter nästa val.

Ulf Kristersson på pass

På bilden sitter Uffe på pass för att skjuta välfärdsstaten i sank

Det finns skäl till att jag har mycket dåligt förtroende för Moderaterna - och moderater!

Inga kommentarer: